Пандемията промени Ню Йорк. По улиците се виждат все повече

...
Пандемията промени Ню Йорк. По улиците се виждат все повече
Коментари Харесай

Колко опасно е да живееш в Ню Йорк


Пандемията промени Ню Йорк. По улиците се виждат от ден на ден бездомници, наркозависими, психологично заболели. Случаите на принуждение нарастват, а 80% от жителите на града се усещат несигурни.

Удари в главата и гърдите. На финала и един ритник сред краката. Анна Мюленхаут изважда врага от строя. Боксовата кукла с човешки размери е повалена. " Мога да пребия някого и да избягам. Но най-важното е първо - човек да е доста деликатен и да е нащрек. И да се държи и движи по този начин, че да не могат да го проследят. А тръгне ли някой да ви преследва, бягайте, колкото се може по-бързо. "
Редакцията предлага
За да усвои всичките тези умения, Анна Мюленхаут се е записала на курс по самозащита в Манхатън и към този момент се е потопила в изкуството на уличните боеве. Крав Мага, желаната от нея техника за самоотбрана, идва от Израел. С нея хората съумяват даже да се приготвят за работа в армията - и то единствено за няколко месеца тренировки.

" С повишаването на престъпността от ден на ден хора се записват на курсове по самоотбрана като мен. След пандемията престъпността стана по-видима. Мнозина не престават да работят в изискванията на хоумофис. Така по улиците се движат по-малко хора и за тези, които които желаят да им навредят, става по-лесно. "

Метростанциите са изключително проблематични

. Според полицейските статистики до края на март 2022 записаните случаи са се увелчили с към 37% спрямо миналата година. 16% растеж на убийствата, 60% повече съществени обири.

Опасността обаче пораства най-много в съзнанието на жителите на Ню Йорк. 80% от жителите на мегаполиса се усещат несигурни, сочат допитвания. Особено проблематично място е метрото. Почти всеки ден има вести за принуждение и набези с нож или бухалки по метростанциите.

Едно 19-годишно момиче споделя по какъв начин е било сграбчено внезапно в тил от един мъж и наръгана с нож, таман когато е влизала в една от нюйоркските метростанции. " Не знаех какво става. Първоначално помислих, че някой от приятелите ми се майтапи. И внезапно приятелката ми, с която вървях, се обърна обратно, видя какво се случва и се разкрещя. След това мъжът ме пусна, намушка ме в гърба и избяга. "

Все повече нюйоркчани се опасяват, че могат да се окажат идната жертва на принуждение, споделя Матан Гавиш - началник на фитнес залата " Фит шлагер " в Ню Йорк. " Мисля, че повода е в това, че ставаме очевидци на все по-агресивно държание в региони, в които преди не е имало такова. Случва се денем - в един, два, три часа следобяд, тук-там, където хората нормално не виждат сходни неща ", споделя той.

Курсовете по самоотбрана процъфтяват в целия град - без значение дали става въпрос за квартални групи, събиращи се в средата на Сентръл парк, или за по-професионални курсове като този на Гавиш. 90% от участниците в неговия курс, прочее, са дами, споделя той.

Приберете телефона си и дръжте всичко под око!

От пандемията насам градът се е трансформирал. Мнозина са го напуснали. По улиците се виждат от ден на ден бездомници, наркомани, хора с психологични проблеми - всичко това води до нови форми на принуждение.

. Бившият служител на реда е заречен доста, само че към момента е направено прекомерно малко. Жителите на Ню Йорк би трябвало да са нащрек и да премислят своите привички - споделя Гавиш в своята фитнес зала. Той поучава клиентите си да съблюдават следното предписание: " Приберете телефона си, отваряйте очите си и следете какво се случва към вас. "

Мюленхаут, която се образова по Крав Мага, е приела сходни препоръки драговолно: " Къде е най-безопасното място в метрото? Наблюдавайте какво се случва край вас в отражението на прозорците, оглеждайте се на всички места. " В предишното приятелите ѝ биха я нарекли луда. Днес те я питат за адреса на курса ѝ по самозащита.

***
Вижте това видео от нашия списък:
Ню Йорк пред невиждана злополука
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР