Пандемията от коронавирус преобърна целия свят. Милиони хора загубиха живота

...
Пандемията от коронавирус преобърна целия свят. Милиони хора загубиха живота
Коментари Харесай

Учените със сензационно откритие! К-19 може да унищожи една от най-опасните болести

Пандемията от ковид прекатурна целия свят. Милиони хора изгубиха живота си, а други и до през днешния ден се борят с последствията от вируса.

Все още “положителният резултат ” плаши мнозина, а в редица страни ту ускоряват, ту отслабват ограниченията против разпространяването на болестта.

Ново изследване обаче тотално прекатурва визиите ни за този вирус.

Оказва се, че точно той може да е ключът към лекуването на една от най-опасните заболявания. 

Шиповите протеини на ковид SARS-CoV-2, предизвикали пандемията от COVID-19, може да са ново лекуване за рак на белия дроб. Това умозаключение направиха американски учени от медицинския център на университета Ръш в Чикаго, оповестява Medical Xpress.

Коронавирусът заразява човешки кафези, когато неговият шипов протеин S1 се прикрепи към специфична молекула на клетъчната повърхнина, наречена ангиотензин-конвертиращ ензим 2 (ACE2). Той е виновен за регулирането на кръвното налягане и други клетъчни функционалности.

Учените са открили, че смяната на количеството ACE2 може да помогне за управление на растежа на тумори и че равнището на този ензим в тялото се покачва при заразяване с COVID-19.

Използвайки клонирания шипов протеин S1, откривателите тествали ефектите му върху най-устойчивата и смъртоносна форма на рак на белия дроб, недребноклетъчния рак на белия дроб.

Те разкрили, че S1 индуцира апоптоза, програмирана клетъчна гибел, която последователно унищожава недоброкачествен израстък, предотвратявайки регенерирането и растежа му.

 След това учените провели експерименти с две групи мишки с рак на белия дроб, на едната от които бяха дадени инхалации на шипови протеини на ковид, а на втората – плацебо. След привършване на опита всички гризачи били евтаназирани.

Аутопсията посочила, че броят и размерът на туморите в органите на животните, третирани с S1, намаляла спрямо контролната група.

Ако коронавирусните протеини имат същия резултат върху хората, споделят специалисти, това може да отвори нов път за лекуване на една от най-смъртоносните форми на рак./ и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР