Пандемията от коронавирус е нанесла огромни щети на германската икономика

...
Пандемията от коронавирус е нанесла огромни щети на германската икономика
Коментари Харесай

Загубите на германската икономика от ковид са 350 млрд. евро

Пандемията от ковид е нанесла големи вреди на немската стопанска система за миналите две години. Загубите на добавена стойност доближават 350 милиарда евро, демонстрира разбор на Института за немска стопанска система в Кьолн (IW).

Според експертната оценка на IW забележителен дял от тези загуби се пада на частното ползване, което се е свило и поради локдауна. Въпреки че Брутният вътрешен продукт на Германия в края на 2022 година може още веднъж да доближи нивото отпреди началото на пандемията, даже в този случай отрицателните последствия ще продължат да се усещат.

" Само в изискванията на мощен стопански напредък през идващите няколко години ще стане допустимо последователното очистване на проблемите в добавената стойност и приходите, провокирани от пандемията “, се акцентира в разбора, представен от БГНЕС и ДПА.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германската стопанска система претърпява невиждана рецесия: над 16 000...

През тази година Федерална Република Германия чака релативно дребен стопански напредък и нарастване на Брутният вътрешен продукт до 3,5%. През 2021 година растежът на Брутният вътрешен продукт бе 2,7%, което беше добър резултат на фона на провалената 2020 година

По-рано Федералното статистическо ведомство във Висбаден заяви, че инфлацията в Германия е достигнала оптималното си ниво за последните 30 години. Цените на стоките и услугите са се покачили през декември 2021 година приблизително с 5,3% в съпоставяне със същия месец на 2020 година Това е най-високият индикатор от 1992 година насам.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР