Пандемията от COVID-19 благоприятства разрастването на киберпрестъпността в Европа, особено

...
Пандемията от COVID-19 благоприятства разрастването на киберпрестъпността в Европа, особено
Коментари Харесай

Европол: Пандемията от COVID-19 благоприятства киберпрестъпността в Европа

Пандемията от COVID-19 благоприятства разрастването на киберпрестъпността в Европа, изключително що се отнася до педофилски наличия и онлайн измами, оповестява Франс прес, като се базира на Европол, написа " 24 часа ".

" Престъпниците бързо се възползваха от пандемията, с цел да нападат уязвими хора ", когато пандемията подтикна потребителите да употребяват интернет повече от когато и да било, сподели в официално съобщение организацията.

Онлайн измамите " станаха идеална тактика за киберпрестъпници да продават артикули, които сякаш защищават от COVID-19 или служат за лекуване ", уточни основаната в Хага европейска организация, която всяка година разгласява отчети за киберпрестъпността, предава Българска телеграфна агенция.

Европол вижда и доста увеличение на материалите, показващи полово принуждение върху деца, а разпространяването на такова наличие става още по-популярно от нормалното поради рестриктивните мерки за пътешестване.

" Пандемията от ковид забави доста аспекти от естествения ни живот. Но за злощастие форсира незаконната активност в онлайн пространството ", сподели еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон, представена в официалното съобщение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР