Пандемията осуети откриването на най-новата изложба от календара на Художествената

...
Пандемията осуети откриването на най-новата изложба от календара на Художествената
Коментари Харесай

Новите инициативи в Художествена галерия – Казанлък

Пандемията осуети откриването на най-новата галерия от календара на Художествената изложба в Казанлък „ Срещи “ на Румен Петков, като тя се отсрочи за близко бъдеще. 

В галерията обаче до 30 януари може да бъде забелязана експозицията „ Българските монументи под закрилата на ЮНЕСКО “. Тя е част от деянията във връзка 75 години от основаването на ЮНЕСКО и 65 от българското участие в организацията. 



Отскоро в депото на Художествената изложба в Казанлък се организират лекции, или по-скоро „ сказки “, както ги назова новият шеф Пламен Петров. Първоначално страхливо посетени, те към този момент се радват на дълготраен интерес от публиката. Първата за годината беше отдадена на 125 години от рождението на Иван Милев. 

Тази събота от 13.30 ще се състои следващата лекция на тематика: „ Как се основава една галерия? “ Ето част от анонса за проявата: „ Ще обърнем внимание и на всички стъпки, които би трябвало да извърви екипът, създаващ една галерия – от построяването на концепцията, през селекцията на творбите, тяхната подготовка за експониране, построяването на изложбената сценография, дизайна на всички образни материали, които я съпътстват, трансферирането на творбите, до основаването на азбучник и обществения живот на изложбата. За част от тези процеси има голям брой законодателни и нормативни регулационни рамки, които също няма да убягнат от описа ни, както и тематиката за стилните трендове при основаването на една краткотрайна експозиция. “ 

Повече чуйте от шефа на галерията Пламен Петров.
Снимки – Художествена изложба - Казанлък
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР