Пандемията нанесе тежък удар на туристическия бранш в Гърция. Пазарът

...
Пандемията нанесе тежък удар на туристическия бранш в Гърция. Пазарът
Коментари Харесай

Пазарът на недвижими имоти бележи рекорден ръст

Пандемията нанесе тежък удар на туристическия отрасъл в Гърция. Пазарът на недвижими парцели в страната обаче изживява същински взрив. Търсенето на къщи в южната слънчева страна е рекордно високо - най-високото за последните 10 години. Много от претендентите за придобиване на парцели по гръцките острови са чужденци.

През последните седмици запитванията единствено от Англия са скочили с над 200 %. Брокерите допускат, че растежът се дължи на оповестените от английското държавно управление проекти за анулация на рестриктивните мерки за пътешестване. Данните на най-голямата организация за недвижими парцели в страната " Rightmoveе " сочат, че Гърция сега е измежду най-търсените от британците европейски дестинации - дружно с Испания, Франция, Португалия и Италия. Ръстът на запитванията за недвижими парцели в тези пет страни е над 340%. За големия интерес приказва и следният факт: единствено в деня, в който Лондон разгласи новите разпореждания за пътуванията, са постъпили над един милион онлайн-запитвания за недвижими парцели.
И от Германия идват доста запитвания
" От над 10 години не сме имали толкоз огромен интерес ", споделя Пирс Уилиямс, брокер на остров Корфу. Дали обаче това ще докара до действителни покупко-продажби, следва да забележим. Британците са доста внимателни и недоверчиви, когато става въпрос за покупката на парцели в Гърция, показват и други брокери. Що се отнася до германците, те търсят доста интензивно сега, както и заинтригувани клиенти от Австрия, Швейцария и Франция, споделят пред Дойче Веле хора от сектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР