Пандемията и нейното управление започна през миналата година и поредица

...
Пандемията и нейното управление започна през миналата година и поредица
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Силна парламентарна група на БСП ще способства създаването на правителство с ясна програма и приоритети

" Пандемията и нейното ръководство стартира през предходната година и поредност от неточности бяха направени още тогава от държавното управление на ГЕРБ. Пропуски направи и настоящето ръководство, които довеждат до това, че в този момент броят на инфектираните и хората в лечебни заведения се усилва, а хората, които умират стават от ден на ден. При тези цифри няма по какъв начин да има положителна оценка. " Това съобщи Кристиан Вигенин, лидер на листите на " Българска социалистическа партия за България " за Ямбол и Пловдив в ефира на " Лице в лице " по бТВ.

От държавното управление Вигенин чака по-сериозни хрумвания за поощряване на имунизацията, без тя да става наложителна.

" Трябват незабавни ограничения, свързани с цените на енергоносителите ", уточни социалистът. В тази тенденция Българска социалистическа партия предлага 200 киловатчаса за всяко семейство до март, понижаване на Данък добавена стойност за крайното ползване на електрическа енергия от 20% на 9%, понижаване на Данък добавена стойност на съществени хранителни артикули.

" Считаме, че е безусловно незаслужено на гърба на дребни и междинни предприятия, които изпитват съществени усложнения, производителите и търговците на електрическа енергия да натрупат големи облаги. Тук страната би трябвало да се намеси, да влезе в ролята на инспектор и тези свръхпечалби да бъдат преразпределени по един легален метод ", сподели още Кристиан Вигенин.

" Все още не знаем позицията на новите партии във връзка с Република Северна Македония, а сигналите за Истанбулската спогодба от част от партиите са смесени, изключително съгласно които Конституцията е нещо обтекаемо и гъвкаво, " обърна внимание Вигенин.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е подготвена с оферти за първите 100 дни ръководство и те ще бъдат основата за диалози в идващия парламент.

" Разговори ще се водят след изборите, откакто забележим кой какви позиции има в идващото Народно заседание. Преди това сходни диалози са непотребни, " безапелационен бе Вигенин.

Според него от " Продължаваме промяната " поставят каруцата пред коня и напомни, че Татяна Дончева също е правила опити да води подмолни диалози с обособени хора, тогава от Има Такъв Народ и този метод е довел само до подозрения, съмнения и интриги.

" Ако има някой, който знае по какъв начин се водят договаряния и ще се опита в действителност да сътвори здрава основа за диалози за бъдещо ръководство, това е Българска социалистическа партия. В 46-то Народно заседание показахме по какъв начин се прави - пред медиите, обществено, с ясно декларирани планове, с подписани обществени съглашения. Това е методът да няма задкулисие, " акцентира Кристиан Вигенин.

По думите на социалиста само общата поддръжка за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова не е задоволителна за коалиция, само че може да даде начало на диалози по политики.

" Най-важната цел на Българска социалистическа партия е в България да има непоклатимост и сигурност за хората, да има ръководство, което даде вероятност за страната и мощна обществена и икономическа политика, която да ни изведе от рецесиите. За да се случи това, би трябвало да има една мощна парламентарна група на Българска социалистическа партия, която да способства основаването на държавно управление с ясна стратегия и ясни цели. Българска социалистическа партия е единствената партия, която може да даде тази вероятност, " безапелационен бе Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР