Пандемия, антиваксъри в настъпление, ток, политици пред избори, скандали“ –

...
Пандемия, антиваксъри в настъпление, ток, политици пред избори, скандали“ –
Коментари Харесай

"Седмицата на бързи обороти" - пандемия, цени, избори

„ Пандемия, антиваксъри в нахлуване, ток, политици пред избори, кавги “ – по този начин показва в обобщение изминаващата седмица в предаването „ Седмицата на бързи обороти “ репортерът на „ Хоризонт “ Румяна Василева.
И още: „ Covid-19 продължи своето нахлуване. Стана ясно, че от началото на пандемията над 20 000 българи са изгубили борбата с заболяването и продължаваме да сме преди всичко по смъртност в Европа. В същото време сме на последно място по имунизация. На този декор антиваксъри нападнаха лекарите в мобилен пункт за имунизиране във Варна. След нанесените им обиди, медиците са били принудени да прекратят слагането на ваксини.

Министерството на здравеопазването осъди изрично противозаконните дейности на антиваксърите. Нападателите са открити, а информацията е предадена на съответните органи, заяви заместник-министърът на опазването на здравето Тома Томов:

" Ние изрично осъждаме това лекари да бъдат нападани при извършване на своите трудови правни отношения. Всеки в тази страна има право да избира да бъде или да не бъде имунизиран. Ние сме алармирали способените органи. Оттук нататък те би трябвало да извършат съответните дейности ", съобщи Томов.

Редица заведения в страната продължиха да бойкотират ограниченията против разпространяването на ковид и продължиха да обслужват клиенти и след вечерния час. При полицейска акция за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в Благоевград беше арестуван мъж, който е оказал опозиция. Беше публикуван любителски видеоклип, на който служители на реда слагат белезници на човек на улицата пред заведение.

Учебната година в университетите ще бъде присъствена, до момента в който няма отрицателна смяна в епидемиологичната конюнктура, съобщи министърът на образованието Николай Денков при откриването на академичната година в Университета за национално и международно стопанство. Решението онлайн или присъствено да е образованието зависи и от ректорите, добави Денков:

" На множеството места стартират присъствено. На някои места са решили, че лекциите ще бъдат онлайн, а практическите занятия ще бъдат присъствено, тъй като не могат да се провеждат онлайн. Докато е такава епидемиологичната конюнктура, аз не чакам смяна. В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура може да има промени “.

Цялото предаване и повече детайлности за водещите събития през седмицата у нас може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР