Панчакарма е програма за лечение на тялото, която твърди, че

...
Панчакарма е програма за лечение на тялото, която твърди, че
Коментари Харесай

Панчакарма - какво е и как се прави

Панчакарма е стратегия за " лекуване " на тялото, която твърди, че пречиства и подмладява. Базира се на аюрведичните правила и всеки човек се преглежда като неповторим феномен, проявен посредством петте съществени детайла Етер, Въздух, Огън, Вода и Земя.

Предвид, лекуванията, които предлага, единствено ще вметна, че няма проучвания и данни, които поддържат този тип стратегия и процедура. По-долу ще намерите къса информация, за това какво съставлява този тип терапия.

Аюрведичната система на лекуване е антична индийска холистична традиция, която е ориентирана към предварителна защита на заболяванията. Това, към което се стреми тази система, е да научи индивида, че здравето е в неговите ръце.

Според системата здравето се въздейства от изборите, които се вършат - при верен избор природата награждава със здраве, при погрешен - с болест, при което ни се дава късмет да преосмислим избора си.

Аюрведична система за лекуване и дошите

Човек е здрав освен като няма съществуване на болест. Според Sushrut Samita здравият човек има вкус, неговите доши са в равновесие, тъканите, органите и естествените му функционалности работят вярно, а духът, тялото и мозъкът са бодри.

Комбинацията от тези детайли са три доши (три доша): Вата, Питта и Кафа - това са телесни течности, от които е построен човек и отговарящи на вида тяло. Дошите ръководят хиляди функционалности в тялото. Когато този баланс на дошите е нарушен, се получава разстройство, водещо до заболяване.

Аюрведичната система предлага главно два типа лекуване:

- Шамана Чикица - включва използването на билкови медикаменти за облекчение на симптоми;

- Шодхана Чикица - ползват се разнообразни процедури, които да пречистят тялото от вътрешната страна. Когато се комбинират процедури, това се назовава Панчакарма.

Същност на Панчакарма

 Панчакарма

Според аюрведичните текстове заболяването, излекувана от лечението, включваща Панчакарма, в никакъв случай няма да се повтори, до момента в който положенията, лекувани с терапия Шамана, могат да се появят още веднъж.

Панчакарма е профилирана аюрведична терапия, която включва вътрешно филтриране на тялото посредством пет особено създадени процедури.

Една от основните характерности на Панчакарма е, че може да обезпечи както предварителна защита, по този начин и лекуване на разнообразни здравословни проблеми. Твърди се, че не е просто биопречистваща терапия, а че необятните ѝ лечебни резултати могат също по този начин да обезпечат очевидно облекчение при доста болести.

Лечението с Панчакарма има 5 съществени посоки.

Панчакарма лечението твърди, че може да помогне на тялото да отстрани отпадъците, които са се натрупали и задържали в тялото. Когато тези отрови се отстранят посредством Панчакарма, тялото може да възвърне първичната си мощ и естествени функционалности.

Вижте още:

- Възстановете салдото на чакрите си с ароматерапия и храна;

- Аюрведа - що е то и защо помага;

- Как да се събудим елементарно с Аюрведа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР