Панайотис Русакис е новият ръководител на търговския отдел във Филип

...
Панайотис Русакис е новият ръководител на търговския отдел във Филип
Коментари Харесай

Панайотис Русакис: Ние не просто предлагаме иновации на пазара, а позитивна промяна и бездимно бъдеще в България

Панайотис Русакис е новият началник на комерсиалния отдел във Филип Морис България. Професионалният му опит в компанията съответствува с прекосяването през историческата промяна към създаване на бъдеще без пушек.

След своя предходен дълготраен опит в региона на продажбите, финансовия мениджмънт и бизнес развиването в други стопански браншове, във Филип Морис България той ръководи планове за развиване на комерсиалната мрежа, потребителското прекарване и за осъществяване на стратегическите цели на компанията в реализиране на задачата за бъдеще без пушек.

Бездимните други възможности се оферират сполучливо на българския пазар към този момент над 6 години. Какви бяха най-големите бизнес провокации за компанията в този интервал?

Процесът на въвеждане на новаторски артикули на българския пазар за първи път от нашата компания бе изпълнен както с провокации, по този начин и с моменти на задоволство.

Едно от главните провокации бе да реализираме положително схващане измежду пълнолетните пушачи за другите характерности на другите възможности без горене спрямо обичайното пушене. За да изпълним тази цел, ние организираме осведомителни акции към пълнолетните консуматори, в които представяме научните данни по отношение на понижението на нездравословните излъчвания при нашите бездимни артикули по отношение на обичайните цигари.

През този трансформационен интервал е от основно значение самодейностите на компанията да се организират по виновен метод и в цялостно сходство с нормативните условия, тъй че да изградим доверие у нашите клиенти и в обществото. Доброто познаване и съблюдаване на регулаторните правила, разговорът с държавните органи и разнообразни заинтригувани страни са неделима част от триумфа на нашата тактика.

Определяща роля има това, че водим транспарантен, отворен и почтен разговор с пълнолетните консуматори и нашите бизнес сътрудници, както и с научната общественост, институциите и обществеността.

Едно от сериозните трудности, които трябваше да преодолеем, бе това да убедим върлите пълнолетни пушачи, които другояче биха траяли да пушат, да трансформират своите надълбоко вкоренени привички и да преминат на бездимни други възможности.

Целта ни бе да ги подпомогнем в процеса на преход към бездимни други възможности, като една евентуално по-малко нездравословна форма на приложимост на тютюн спрямо стандартното пушене. Нашите старания дадоха добър резултат и през днешния ден се гордеем, че към този момент над 320 000 пълнолетни консуматори в България са минали на нашата съществена бездимна опция.

 Панайотис Русакис: Ние не просто предлагаме нововъведения на пазара, а положителна смяна и бездимно бъдеще в България

Трудно ли е да се вършат нововъведения на пазар, какъвто е българският, който по принцип се счита за малко по-консервативен?

Въвеждането на нововъведения на пазар като този в България в действителност води със себе си някои неповторими провокации. Но ние гледаме на тях като на опция, а не като на спънка. Българите са добре осведомени и имат способността да правят оценка стойностните неща, когато ги видят и опитат. Отбелязаният през последните години прогрес в българското общество, комбиниран с продължаващата интеграция в Европа и света, сътвориха среда, в която полемиките за нововъведения и напредък се одобряват все по-добре.

Преодоляването на консервативните настройки се реализира с транспарантна връзка и тактики, съобразени с локалните условия. От основно значение е да се даде явен и пряк отговор на терзанията и да се бележит действителните изгоди от нашите нововъведения. Установихме, че построяването на взаимоотношения с общността и заинтригуваните страни укрепва доверието и взаимното схващане, и способства за последователното приемане на новаторските други възможности. Освен това, приветстваме обстоятелството, че нашите съперници също се включиха в предлагането на артикули без горене от бездимната категория.

Това освен удостоверява трансформиращата мощ на бездимните други възможности, само че и форсира процеса по превръщането на България в страна без тютюнев пушек. Колективните старания в поддръжка на тази категория на водещи компании в тютюневия отрасъл способстват за по-бързото реализиране на резултати.

И макар че срещаме компликации, еволюцията на настройките в България ни тласка напред и ние вървим решително в вярната посока. Ние не просто предлагаме нововъведения на пазара - ние сме част от едно по-голямо придвижване за положителна смяна и бездимно бъдеще в България.

Какви са преимуществата на това да си част от огромна интернационална компания като Филип Морис Интернешънъл? Какви са изгодите за един пазар като България?

Това да съм част от една световна мощ е обогатяващо прекарване, цялостно с изключителни благоприятни условия. Достъпът до обширни запаси, опит и технологии, които са тласък за нововъведения и непрестанно рационализиране, е решителен за нас. Ориентацията в една огромна и сложна организация, изключително на фона на интензивни бизнес цикли, изисква еластичност.

Съобразяваме нашите тактики, както с световните стандарти на компанията, по този начин и със спецификите на българския пазар.

Наред с бизнес въздействието и общественото влияние, има и възприятие на персонално задоволство от това да виждам по какъв начин всички чиновници дружно се развиваме въз основа на интернационалните стандарти и практики. И не става дума единствено за професионално развиване - приказваме за възстановяване на уменията на хората – значима част от по-голямата световна картина. Нашият път във Филип Морис Интернешънъл на процедура се свежда до това да преодоляваме провокациите на локално равнище, да се радваме на триумфите и да способстваме за по-доброто бъдеще на България.

За нас във Филип Морис България работата не е единствено кариерно развиване, а това е споделен ангажимент за създаване на свят без пушек.

Преди да заемете актуалната си служба, ръководихте отдел „ Стратегии и ръководство на планове “. Какво е нужно за правенето на мощен бизнес план, като част от тактика във времена като днешните?

За мен да управлявам отдел „ Стратегии и ръководство на планове “ бе урок по адаптивност и еластичност. Изработването на солидна бизнес тактика и осъществяването на планове в постоянно несигурни времена доста наподобява на корабоплаване в бурни води.

Адаптивността е от основно значение – тя дава опция тактиката да остане ефикасна и при пораждане на непредвидени условия. ю

Данните играят централна роля. Трябва да се отиде оттатък елементарното събиране на информация, а по-скоро да се проучват задълбочено и да се извлекат познания, които разрешават взимане на осведомени решения. Фокусът върху клиента е от първостепенно значение, с цел да може нашите оферти да са постоянно съобразени с изменящата се пазарна динамичност.

Ние сме наясно, че единствено един бездимен артикул не може да отговори на желанията на всички консуматори в България и по тази причина непрекъснато разширяваме портфолиото си с нови бездимни оферти за тези пълнолетни пушачи, които не се отхвърлят от тютюна или никотина, и другояче биха траяли да пушат.

Вече от 5 години сте очевидец на трансформацията на компанията в посока на бъдеще без пушек. Какво се промени през тези години?

Станах очевидец на една в действителност впечатляваща промяна. От цифрова позиция бе изработен стратегически избор за разбиране на технологиите, възстановяване на оперативната успеваемост и издигане на връзките с нашите клиенти на ново равнище. Но това, което излиза на напред във времето, е съзнателната смяна в посока развиването на приобщаваща просвета, което е към този момент е неразделна част от нашето корпоративно ДНК. Изграждането на многообразна и приобщаваща среда е споделена полезност в компанията.

А наш различен главен ангажимент е устойчивото развиване посредством начинания, които интензивно способстват за благосъстоянието на общностите, в които работим.

Дълбока смяна има и за мен в персонален проект с присъединението ми към Филип Морис България. Благодарение на културата в компанията аз развих по-добро схващане за позитивното влияние на бизнеса в процеса на създаване на едно по-добро бъдеще за всички.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР