Панамският канал е изправен пред трудни времена, тъй като корабите преминават надолу

...
Кораб в Панамския канал - Авторско право AP От Euronews  с агенции Публикувано на
Коментари Харесай

Кораб в Панамския канал Кораб в Панамския канал - Авторско право AP От Euronews  с агенции Публикувано на 04/08/2023 - 17:44

Органът на Панамския канал казва, че очаква приходите да намалеят с около 182 милиона евро през следващата фискална година, а корабоплаването е засегнато от продължаващата суша.

Панамският канал, един от най-натоварените морски търговски проходи в света, е изправен пред трудни времена.

Корабите се движат през канала чрез система от шлюзове, които използва вода от няколко сладководни резервоара, за да пренесе масивните товарни кораби по сушата.

Но безпрецедентна регионална суша принуди администратора му да наложи допълнителни такси и ограничения на теглото на корабите, преминаващи през трансокеанския воден път.

Когато работи на пълен капацитет, около 36 до 38 кораба преминават през него дневно. Но органът на канала казва, че това вероятно ще спадне до около 30 и 32 кораба, тъй като продължава да въвежда мерки за ефективност на водата.

В резултат на това очаква приходите на водния път да се свият с около 182 милиона евро през следващата фискална година, която започва през октомври.

И има опасения, че нещата може да се влошат още повече. Тъй като регионът преживява продължителен сух сезон, властите казват, че началото на метеорологичния феномен Ел Ниньо може да влоши условията.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР