„Панаир на безотговорността” – така кметът на Кюстендил Петър Паунов

...
„Панаир на безотговорността” – така кметът на Кюстендил Петър Паунов
Коментари Харесай

Разраства се огнището на коронавирус в ромския квартал в Кюстендил

„ Панаир на безотговорността” – по този начин кметът на Кюстендил Петър Паунов назова ситуацията в ромския квартал в града. Броят на инфектираните с ковид там всеки ден се повишава и към този момент е над 90.
„ Безотговорност царува измежду сезонните служащи от другите градове. Към момента обстановката в Кюстендил е овладяна, само че има над 800 души в масивите, които са от други градове. Те пробват да влязат в магазините без маски. Тези хора не могат да бъдат карантинирани. Колеги от защитата и полицията работят с тях, само че непрекъснато би трябвало да се взимат санитарни мерки”, съобщи кметът на община Кюстендил Петър Паунов.
Работниците са от Сливенско и Монтанско, в Кюстендил те живеят на палатки в масивите. Не могат да бъдат разграничени от останалите поданици на града.
„ Огнището в Кюстендил е в квартал „ Изток”. 90% от пробите са от там. Надяваме се, че огнищата, които са фамилни, ще бъдат овладени. При съществуването на 1-2 проби ще се разиска и разхлабване на мерките”, безапелационен бе кметът.
От Регионалния действен щаб наблюдават ситуацията в града и увериха, че при съществуване на растеж на инфектираните ще бъдат взети по-строги ограничения. Задължение на възложителите е да управляват служащите в масивите, както и на РЗИ и на полицията. Създадена е организация на излаз и вход в квартал „ Изток”.
Надяваме се, че с тези ограничения, ще се оправим с ситуацията. 200 индивида излизат от квартала всеки ден и се прибират”, изясни регионалният шеф на Кюстендил и началник на районния щаб Виктор Янев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР