Паметник на светите братя Кирил и Методий ще бъде изграден

...
Паметник на светите братя Кирил и Методий ще бъде изграден
Коментари Харесай

В испанския град Малага ще бъде изграден паметник на Кирил и Методий

Паметник на светите братя Кирил и Методий ще бъде построен в испанския град Малага. Монументът, представляващ бронзов барелеф върху каменен пиедестал и за него към този момент е получено позволение от локалната община.  Той ще бъде повдигнат в „ Дистрито 6 “ наоколо до общинския център за осъществяване на културни действия „ Рафаел Гонзалес Луна “, заяви радио „ Фокус “. 

Идеята за паметника е на Асоциация „ Малага – България 2010 “ и идва по случай 1160 години от окончателното с ъздаване на глаголицата и четиридесет и третата годишнина от оповестяването им за Съпокровители на Европа от папа Йоан Павел II на 30 декември 1980. Той признава делото на солунските братя  за мост сред Изтока и Запада, което носи изключителни позитиви за по-бързото развиване на образованието и културата на Стария континент.

Стойността на плана е изчислена на към 6000 евро . Асоциацията към този момент е разкрила дарителска сметка за събиране на дарения, като ще се разчита на помощта най-много на нашите сънародници в Испания

Крайна дата за предстоящите приходи е 31 декември тази година . Ако в сметката постъпят повече пари, те ще бъдат пренасочени за бъдещи културни планове на асоциацията . Очаква се монументът да бъде открит интервала на идното издание на културния фестивал „ Български дни в Малага “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР