Пало Алто. Tesla се смята за пионер в електромобилността. Американската

...
Пало Алто. Tesla се смята за пионер в електромобилността. Американската
Коментари Харесай

Истината за Tesla?

Пало Алто. Tesla се счита за пионер в електромобилността. Американската компания от дълго време се е трансформирала в колос. В момента Tesla коства повече на фондовия пазар, в сравнение с всички производители на коли в Съединени американски щати и Европа взети дружно. А в Берлин сега групата построява гигафабрика за акумулатори и всичко, което върви с тях. Но каква е в действителност истината за финансите на Tesla?

Според известния авто специалист Хелмут Бекер, дълготраен основен икономист в BMW, Tesla няма късмет в дълготраен проект да се утвърди против възходящата конкуренция с тесния си набор от модели. Има три съществени аргументи за това съгласно Бекер. Компанията е моноспектакъл, моделната гама е прекомерно тясна и конкуренцията се ускорява.

Бекер е сериозен към обстоятелството, че Tesla се концентрира върху чисто електрически коли: " Дните на високи двуцифрени темпове на напредък на производството и продажбите завършиха за Tesla. На немския пазар като цяло пазарният дял в този момент е под един %, а Tesla се класира на пазара за електрически транспортни средства с акумулатори към този момент не в групата на първите пет. "

На Tesla липсва хибридната технология, от която обичайните производители сега се възползват. " В допълнение към моторите с вътрешно горене и електрическите акумулатори, немските съперници от ден на ден разчитат на plug-in хибридна технология, с цел да отговорят на потребностите на клиентите в предвидим обсег ", сподели Бекер. Пазарът благоприятства хибридната технология (PHEV).

Освен това гамата транспортни средства на Tesla е фокусирана прекалено много върху премиум сегмента, с който обаче не могат да бъдат реализирани нужните темпове на напредък, с цел да се резервира пазарната стойност. „ Тесла няма с какво да се опълчи на офанзивата на моделите компактни електрически коли “, споделя Бекер.

„ Шефът на Tesla Илон Мъск разисква нови и нови модели, само че с цел да има милиарди за разноски по развиването и разширение на тясното продуктово портфолио, предходните модели първо би трябвало да осъществят облага. Това, обаче не става, Tesla даже няма задоволително пари за общоприет фейслифт. “

Ето за какво Бекер вижда бъдещето на Tesla сериозно. " Ловецът от предходните години се трансформира в лов през днешния ден. Tesla е хваната в клопката на растежа, тъй като в бъдеще растежът на пазара за електрически коли ще се реализира най-вече в коли PHEV, а не от чисто електрическите коли. Тесла обаче не овладява хибридната технология. "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР