Пълнометражният дебют на режисьора Андрей Андонов дава заявка да бъде

...
Пълнометражният дебют на режисьора Андрей Андонов дава заявка да бъде
Коментари Харесай

Провокативен и нестандартен, филмът Никой е с официална премиера на 3 юни

Пълнометражният дебют на режисьора Андрей Андонов дава поръчка да бъде нещо, което до момента в българското кино не е правено. Още от тийзъра на " Никой " си проличава, че камерната психодрама, разположена в Родопа планина, излъчва съвременен почерк и модерна визия, първокласен тон, само че има и истински акценти и елементи, които не могат да се открият в нито един филм от новото ни кино. Режисьорът, въпреки и дебютант, самоуверено слага персонажите в отдалечена вила в планината и ги заплита в комплицирани връзки.

“Водеща нишка в тях е стремежът на отърсване от вътрешните бариери, търсенето на нравствен център и неизбежната промяна, която следва от всичко това. ”

В основните функции ще забележим носителката на Икар за 2013 година Гергана Плетньова, добре познатите от кино, телевизионната и театрална сцена Силвия Петкова, Стоян Радев, Йорданка Ангелова, Кристиян Милатинов. В центъра на действието е Вера (Гергана Плетньова), която неотдавна е изгубила татко си. Тя се изолира в къщата, която е отдавал чартърен, и се пробва да се оправи с новото състояние. Усамотението й е прекратено от непредвидената поява на приятеля й и най-хубавата й другарка от детството (съответно Кристиян Милатинов и Силвия Петкова). Допълнително обстановката се усложнява от съседите – ексцентричните и разкрепостени Ники (Стоян Радев) и Лили (Йорданка Ангелова). Той желае да купи земята на татко й, а неговата нападателна неотложност е последното, което й би трябвало сега, само че и несъмнено продажбата би й донесло облекчение. Как ще се разплете психологическия възел и по какъв начин това ще ги промени – феновете могат да видят на 3 юни в зала 1 на НДК.



Заснет в наситената с магия атмосфера на Родопа, с музиката на Емелина Горчева, " Никой " дава поръчка да ни придвижи в едно друго измерение, където природата играе основната за духовните ни прекарвания роля.

“Величието на сакралната за нас Родопа планина е отразено в панорамни фрагменти, които подсказват, че природата във кино лентата има по-скоро духовно, в сравнение с материално изражение. ”
Вместо декор, тя ще играе своя не по-малко значима роля за внушението на кино лентата. Докато ние се лутаме и търсим пътища към себе си, до момента в който се отърсваме от концепцията, че другите, а не самите ние сме източници на нашето благополучие, до тогава тя ще бъде наш нравствен дом. Убежището, което постоянно е била, към което принадлежим и към което можем да се завръщаме. Тя е тази, която ще отключи вътрешните ни сили и благоприятни условия.



Може би тези хрумвания за ролята на природата в духовния ни живот идват от обстоятелството, че режисьорът Андрей Андонов е еколог по обучение. След екологията учи в Ирландия кинопроизводство и това, че е учил в чужбина, значително го прави напълно самостоятелен създател. Такъв е и филмът:

“ " Никой " е изцяло самостоятелен план, без в допълнение финансиране от НФЦ или от някой външен продуцент. ”

Той е дете само на ентусиазма и на любовта към киното, на гения и на нуждата му да се показва. За постпродукцията екипът набира средства посредством онлайн платформи, разчитат на близки и другари, на обществени мрежи и на вдъхновяващата светла сила, което витае към кино лентата. И след 4 години той е реалност, с помощта на целия екип:



Режисьор: Андрей Андонов. Сценаристи: Явор Веселинов и Андрей Андонов, монтаж: Адам Адемски и Благовеста Георгиева, оператори - Антони Кръстев и Христо Христов. Кинематограф: Адам Адемски. Музика: Емелина Горчева, звуков дизайн: Камен Атанасов.

" Никой " е акцент от събитието " Салон на изкуствата ", проведено от НДК. Премиерата е на 3 юни от 20 часа в Зала 1 и е с възрастово обозначение 16 +. Билетите са в продажба, а повече за кино лентата и новините към него можете да следите на фейсбук страницата му:
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР