Пълна забрана на използването на 5G мрежово оборудване на територията

...
Пълна забрана на използването на 5G мрежово оборудване на територията
Коментари Харесай

ЕК обмисля да забрани 5G оборудването на Huawei

Пълна възбрана на потреблението на 5G мрежово съоръжение на територията на Европейския съюз обмислят в Брюксел, оповестява " Ройтерс ", като се базира на обява на FT.

Това е решение, което е обвързвано колкото с националната сигурност, толкоз и с телеком бизнеса.

Контекст : Huawei е едно от водещите имена в производството на 5G решения. Компанията беше ранен сътрудник на редица телекоми по света при внедряването на мрежи от пето потомство.
 Печалбата на Huawei се сви с близо 70% единствено за година
Печалбата на Huawei се сви с близо 70% единствено за година

Каква е ролята на западните наказания?

От години обаче на Запад няма цялостно доверие в нея. Причината - корените на Huawei са свързани с китайските въоръжени сили и се счита, че връзката ѝ с държавното управление остава мощна. Съществуват и подозрения, че мрежовото съоръжение може да има " задни малки врати ", посредством които да се употребява за шпионаж.

По времето на Доналд Тръмп Съединени американски щати постановиха тежки наказания на Huawei, които удариха както по смарт телефон бизнеса ѝ, по този начин и по опциите за покупко-продажби с 5G техника.

Детайли : През 2020 година Европейски Съюз излезе с позиция, която предизвиква страните членки да лимитират или напълно да спрат партньоствата с " високорискови снабдители ", само че не одобри настояването на Вашингтон за цялостна възбрана.
 Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор
Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор

Китай построява полупроводникова промишленост, самостоятелна от Запада

Към момента обаче дори огромни и значими страни като Германия не престават да употребяват съоръжение на Huawei и по тази причина в Брюксел се обмисля сгъстяване на тона.

От друга страна : Телекомите на доста места смениха своите хардуерни сътрудници с европейски такива - Nokia и Ericsson. Пълна възбрана на Huawei несъмнено ще им сътвори много спомагателен бизнес.

Още нещо : На този декор, английското държавно управление разгласи, че ще бъде отстранено китайското съоръжение за видеонаблюдение от значими за сигурността обекти. Обяснението още веднъж е обвързвано с опасности за сигурността на информацията.

Китайските Hikvision и Dahua са едни от най-големите играчи на този пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР