Пълна държавна издръжка по време на следването си и гарантирана

...
Пълна държавна издръжка по време на следването си и гарантирана
Коментари Харесай

Кампанията за ранен прием на курсанти е в ход

Пълна държавна прехрана по време на следването си и обезпечена дълготрайна професионална реализация като офицери в Българската войска. Това са единствено част от преимуществата, които получават курсантите във висшите военни учебни заведения. Кампанията за ранен банкет към този момент е в ход.

533 са местата за банкет на курсанти за образователната 2024/2025 година, оповестени със заповед на министъра на защитата. Кандидатите за тях могат да избират от 24 разнообразни специализации.

В Националния боен университет (НВУ) " Васил Левски “ са оповестени 396 места. Във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н. Й. Вапцаров “ - 73 места, а във Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски “ – 64 места.

По време на образованието си курсантите са на цялостна държавна прехрана, която включва гратис настаняване в общежития, гратис хранене и униформено облекло, гратис здравно обслужване и наложително обезпечаване против гибел и нетрудоспособност в резултат на акцидент. Те имат опция за прилагане на почивната и спортната база на Министерството на защитата.

По време на следването си курсантите получават ежемесечна стипендия от 750 до 800 лева и имат опция за спомагателна стипендия за триумф от 150 до 200 лева Успешно приключилите получават тапия за висше обучение на образователно-квалификационна степен " бакалавър “ по две специалности - военна и гражданска. Следва обезпечена професионална реализация като офицери в Българската войска след дипломирането. По време на следването си те имат опция за образование по непознат език, според стандарт на НАТО и приемане на документ, както и благоприятни условия за образование и специализации в университети на страни от Европейския съюз. Ваканцията е 30 календарни дни за образователна година.

Ранният банкет продължава в НВУ " Васил Левски “ до 25 април, във ВВВУ " Георги Бенковски “ до 24 април, а във ВВМУ - до 19 април. В Морско учебно заведение към този момент е извършен един ранен банкет и са запълнени 22 места.

Сроковете за подаване на документи са до 28 март в НВУ и до 5 април във ВВВУ и ВВМУ. Редовният банкет в НВУ е до 3 юли, във ВВВУ – до 11 юли, а във ВВМУ – до 5 юли. Срокът за подаване на документи е до 21 юни 2024 година

Документи се подават във висшите военни учебни заведения или във военното окръжие по местоживеене.

Заповед № ОХ-70/19.01.2024 година на министъра на защитата Тодор Тагарев за банкет на курсанти за образователната 2024/2025 година може да видите ТУК – https://www.mod.bg/bg/doc/zapovedi/2024/20240119_OX70.pdf
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР