Палестинци раниха днес с огнестрелни оръжия двама израелци, дошли на

...
Палестинци раниха днес с огнестрелни оръжия двама израелци, дошли на
Коментари Харесай

Палестинци раниха двама израелци на гроба на Йосиф в град Наблус

Палестинци раниха през днешния ден с огнестрелни оръжия двама израелци, пристигнали на поклонение на хипотетичния гроб на Йосиф в палестинския град Наблус, уважаван като реликва от евреите. Това заяви израелската войска и посочи, че потърпевшите са получили здравна помощ, съобщи Франс прес.

Двамата са настанени в лечебни заведения в Централен Израел, показаха медицински източници, съобщи Българска телеграфна агенция. Фотограф на Агенция Франс Прес, който бил на мястото, сподели, че автомобилът на двамата израелци в Наблус е била опожарена сутринта от палестинци и на мястото е имало напрежение.

Гробът на Йосиф е уважаван от юдеите, защото съгласно тях там се намират останките на един от 12-те синове на патриарха Яков. Палестинците считат, че там почива локален набожен деятел.

Израелската войска съпровожда от време в точния момент групи поклонници, пътуващи до това място в Наблус (на Западния бряг, следен от Палестинската самостоятелна власт) и не разрешава на израелските жители да го посещават своеволно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР