Израелските сили убиха палестинец при нападение на северния Западен бряг

...
Палестински тийнейджър беше застрелян от израелските сили по време на
Коментари Харесай

Палестински тийнейджър беше застрелян от израелските сили по време на нападение близо до град Дженин в окупирания северен Западен бряг.

В изявление палестинското министерство на здравеопазването каза, че 18-годишният младеж е бил убит с бойни патрони „в корема“ в град Кафр Дан. Той е седмият палестинец, убит от израелските сили тази седмица.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Израел убива шестима палестинци в окупирания Западен бряг, ГазаПалестинско момче открива израелски сили под прикритие, те го убиват: DCIPПалестинските жени отказват да позволят селото им да бъде разрушеноАбас казва на ООН, че мирът е възможен само когато палестинците получат пълни правакрай на списъка

Израелски войски нахлуха в няколко домове в града рано в петък, предизвиквайки конфронтация с палестинските жители чрез стрелба със звукови бомби, сълзотворен газ и бойни патрони.

Палестинската групировка "Ислямски джихад" идентифицира жертвата като Абдула Абу Хасан и каза, че той е местен боец ​​от въоръженото й крило на Бригадите ал-Кудс.

Израелските военни казаха, че войници са открили огън по заподозрени, които са стреляли и хвърлили взривно устройство по тях по време на операция за търсене на оръжия в Кафр Дан. „Беше идентифицирано попадение“, се казва в изявление.

Насилието в окупирания Западен бряг нарасна за повече от година със засилени израелски военни нападения, зачестили атаки на заселници срещу палестински села и вълна от палестински атаки, насочени срещу израелци.


Във вторник трима палестинци бяха убити по време на военно нападение над Дженин, сред тях 15-годишен, който беше застрелян от израелските специални части, след като ги откри, докато напускаше къщата на дядо си, според правозащитната група Defense for Children International – Палестина.

Объединените нации заявиха, че 2023 г. е най-смъртоносната година за палестинците, откакто започна да брои смъртните случаи през 2006 г.

Повече от 200 палестинци са били убити от израелски огън от началото на тази година, според здравното министерство. Най-малко 35 израелци също са били убити при палестински атаки през същия период.

Спонсорираните от Съединените щати преговори за държавност се провалиха през 2014 г. и сегашните дипломатически усилия изглежда са съсредоточени върху сключването на историческа сделка между Израел и Саудитска Арабия.

В обръщение към Общото събрание на ООН в четвъртък президентът Махмуд Абас каза, че мирът в Близкия изток е постижим само когато палестинците постигнат „пълните си права“. Той призова ООН да свика мирна конференция, за да „спаси решението за две държави“.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР