Палеонтолози откриха вкаменелости, които по безспорен начин подкрепят теорията, че

...
Палеонтолози откриха вкаменелости, които по безспорен начин подкрепят теорията, че
Коментари Харесай

Динозаврите са живели и в Аляска

Палеонтолози откриха вкаменелости, които по неоспорим метод поддържат теорията, че динозаврите са живели и са се развъждали и на територията на сегашната Аляска . Това заяви New York Post.

Група учени, водени от Алфио Алесандро Чиаренца от Imperial College London, разкрили в северната част на Аляска откъс от челюстта на млад динозавър от семейство дромеозаври, които били хищници. Откритието помогнало на учените да стигнат до извода, че животното било родено наоколо до мястото на находката.

„ Има места, нва които останките от динозаври са толкоз необятно публикувани, че в множеството случаи откритите костни фрагменти към този момент не носят никаква научна информация. Тази находка, обаче, е извънредно скъпа ", споделя Чиаренца.

Възрастта на откритата кост се пресмята на към 70 милиона години, и е към 14 милиметра огромна.

Въпреки находката учените в екипа спорят дали динозаврите са живели в северните региони целогодишно, или са ги употребявали за миграция. Резултатите от проучването подтикват учените да считат, че динозаврите са се чувствали добре на студения климат, и евентуално той е бил много удобен за размножаването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР