Пакистански войски са убили 12 бойци на талибаните в престрелка

...
Пакистански войски са убили 12 бойци на талибаните в престрелка
Коментари Харесай

Пакистанската армия застреля 12 бойци на талибаните край границата с Афганистан

Пакистански войски са умъртвили 12 бойци на талибаните в престрелка покрай границата с Афганистан , заяви пакистанската войска, представена от ДПА.

Това става единствено една седмица след смъртоносното нахлуване против джамия покрай централата на полицията в същия регион.

Престрелката е станала през нощта в региона на селището Лаки Марват. Пакистански войски са нахлули в употребявано от бойците укритие, където се допуска, че те са възнамерявали ново нахлуване, се споделя в изказване на армията.

Няма потърпевши от пакистанска страна, добавя армията.

Инцидентът става единствено една седмица, откакто нападател самоубиец на талибаните се самовзриви в джамия , посещавана постоянно от полицията, в северозападния град Пешавар. В резултат на атентата починаха минимум 84 души.

Бомбеният атентат, който беше най-смъртоносният от години насам, провокира мощна реакция от страна на пакистанските управляващи. Началникът на локалната пакистанска полиция се зарече " да преследва нападателите, където и да се крият ".

Очаква се пакистанска делегация да посети Кабул, с цел да потърси поддръжка от афганистанското държавно управление против бойците на талибаните, за които се твърди, че работят от скривалищата си в Афганистан.

Пакистанските талибани, известни като " Техрик е талибан Пакистан " (ТТП), които следват същото твърдолинейно пояснение на сунитския ислям като афганистанските талибани, само че имат друга организация, са умъртвили към 80 000 души в продължаващото десетилетия наред принуждение.

От 2014 година насам те бяха изтласкани от укрепените си региони по границата с Афганистан при поредност от офанзиви, само че се пробват да се прегрупират след рухването на властта в Кабул в ръцете на афганистанските талибани, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР