Пакистански съд отказа днес освобождаването под гаранция на задържания бивш

...
Пакистански съд отказа днес освобождаването под гаранция на задържания бивш
Коментари Харесай

Пакистанският съд отказва освобождаването под гаранция на бившия премиер

Пакистански съд отхвърли през днешния ден освобождението под гаранция на арестувания някогашен министър председател Имран Хан , оповестява " Ройтерс ". Според неговият юрист делото против него е по обвинявания в откриване на държавни секрети .

Обвинението е обвързвано с класифицирано известие , изпратено до Исламабад от посланика на Пакистан в Съединените щати предходната година. Хан е упрекнат, че е обявил обществено наличието му . Той обаче отхвърля обвиняването и твърди, че наличието на известието се е появило в медиите от други източници.

Адвокат Наим Панджута разгласи, че Върховният съд на Исламабад е отхвърлил молбата на Хан да бъде освободен под гаранция и делото да бъде прекъснато . " Ние ще го спорен ", сподели той в обява в Twitter (X).
 Арестът на Имран Хан е продължен с 14 дни
Арестът на Имран Хан е продължен с 14 дни

Съдът заяви че е провел производството в пространствата на пандиза.

Хан беше в центъра на месеци на политическа дискусия в Пакистан, която сподели въздействието на войска върху цивилната политика. Припомняме, че , откакто загуби избор на съмнение в Народното събрание. Според него по това време военните са се опитвали да го отстранят, откакто той е влезнал в пререкания с генералите поради различия по отношение на назначенията на най-високо равнище на сигурността.

Военните, за които се знае, че имат въздействие върху цивилните държавни управления на страната, отхвърлиха да са предизвикали свалянето на Хан.
 Бившият пакистански министър председател с 5-годишна възбрана да заема обществени длъжности
Бившият пакистански министър председател с 5-годишна възбрана да заема обществени длъжности

След като по-рано получи възбрана от 3 години затвор

Според експремиера известието, за чието приключване е упрекнат, е доказателство за скрит план от страна на Съединени американски щати да натисне военните да го смъкват от власт на парламентарния избор през 2022 година, защото той е посетил Москва тъкмо преди съветската инвазия в Украйна. И Съединени американски щати, и пакистанската войска отхвърлиха това.

Хан имаше десетки правосъдни каузи, заведени против него, които той жигосах като опит да го държат на страна от политиката. Той е осъждан за едно дело за подкупи и. Присъдата е условна, само че той остава в пандиза по други каузи.

Поради присъдата му, той няма да може да взе участие в изборите, предстоящи при започване на идната година.
 Отмениха присъдата на някогашния пакистански министър председател Имран Хан
Отмениха присъдата на някогашния пакистански министър председател Имран Хан

Той ще може да взе участие в идващите избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР