Пакистан направи първата си поръчка на руски суров петрол с

...
Пакистан направи първата си поръчка на руски суров петрол с
Коментари Харесай

Пакистан вече поръчва руски петрол с отстъпка

Пакистан направи първата си поръчка на съветски недопечен нефт с отстъпка в границите на подписано сред Исламабад и Москва . Това разгласи министърът на петрола на страната Мусадик Малик, представен от " Ройтерс ".

Очаква се пратката да дойде на пристанище Карачи през май.

Покупката от Пакистан дава на Русия нов изход за суровия ѝ нефт и се причислява към възходящите продажби на Москва за Индия и Китай. Русия пренасочва размери от западните пазари, където след спора в Украйна.

Съгласно съглашението Пакистан ще купува единствено недопечен нефт, а не рафинирани горива . Очаква се вносът да доближи 100 000 барела дневно , в случай че първата договорка премине безпрепятствено, разясни министърът.
 Пакистан контракти на ниска цена нефт от Русия
Пакистан контракти на ниска цена нефт от Русия

Доставките ще подобрят енергийната сигурност на страната

" Нашите поръчки са подготвени, към този момент ги направихме ", съобщи той и удостовери информацията, че страната ще купува единствено сурови, а не рафинирани артикули.

През 2022 година Пакистан е внасял 154 000 барела нефт дневно. Тези числа са релативно непроменени по отношение на миналата година, съгласно данни на анализаторската компания Kpler.

По-голямата част от суровия нефт е доставен от най-големия експортьор в света - Саудитска Арабия, следвана от Обединените арабски емирства.

Ако съветските доставки на недопечен нефт доближат 100 000 барела дневно, това би означавало евентуално огромен спад за доставчиците от Близкия изток на Пакистан.
 Приходите от нефт на Русия се сринаха през февруари
Приходите от нефт на Русия се сринаха през февруари

Спадът е с 42% по отношение на година по-рано

Малик не посочи дали китайският юан и дирхамът на ОАЕ ще бъдат употребявани като валути за преводи, откакто Пакистан не разполага с долари. Той не разяснява и темповете на вноса.

През януари съветският министър на енергетиката Николай Шулгинов организира диалози в Исламабад по съглашението, след което разгласи, че износът на нефт за Пакистан може да стартира след март.

Западните страни вкараха за всеки, който купува съветски нефт. Мярката е част от глобите против Москва.
 Европейски Съюз чака Русия да губи по 300 млн. евро дневно поради глобите против петрола ѝ
Европейски Съюз чака Русия да губи по 300 млн. евро дневно поради глобите против петрола ѝ

Енергийните ѝ доходи ще спаднат от 800 на 500 млн. евро дневно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР