Пакет от закони, с които да се ревизира досагешното управление

...
Пакет от закони, с които да се ревизира досагешното управление
Коментари Харесай

БСП с пакет закони за ревизия на управлението на ГЕРБ


Пакет от закони, с които да се ревизира досагешното ръководство и да се приключи безконтролното разпределяне на бюджети пари от което и да е държавно управление, внасят още през днешния ден от Българска социалистическа партия в новия парламент. Социалистите оферират на депутатите да се гласоподават мораториум на настоящето държавно управление до сформиране на ново и то да не подписва контракти за концесии.

Това стана ясно от изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на първото съвещание на 45-ото Народно заседание. Тя уточни пет съответни тематики, свързани с смяна на досегашния модел на задкулисието. От левицата към този момент са подготвили съответни оферти и законопроекти по обособените проблеми.

Внасяме през днешния ден този пакет от закони, които касаят помощ на дребния и междинен бизнес, незабавни решения за удължение на кредитна почивка, помощ на стопанската система и разкриване на работни места, помощ за семействата и младите фамилии, сподели още Нинова.

Като една от главните задания пред новите депутати водачът на Българска социалистическа партия уточни възобновяване на парламентаризма. ГЕРБ и присъдружните им партии сложиха Народното събрание в подчинена роля на един човек и министър-председателя, подсети тя. сподели Нинова. И тя, както президентът Радев по-рано, настоя за възобновяване на действителния парламетарен надзор върху изпълнителната влат.

Трябва да се възвърне блиц-контрола, прекъсване на порочната процедура на внасяне на закони без оценка на въздействието и проверка на лобистки закони, приемане на трайно и стабилно законодателство, което подсигурява прогнозируема бизнес среда, изброи Нинова.

Трябва да създадем цялостна проверка на досегашната изпълнителна власт, акцентира водачът на левицата. Премиерът и финансовият министър да отчетат пред нас действителното финансово положение на страната и да внесат актуализация на бюджета, настоя още Нинова.

Внасяме през днешния ден в деловодството промени в Закона за обществените финанси, с които се лимитира опцията на министър-председателя, който и да е той, да харчи безотговорно парите на хората, разгласи тя. Лидерът на Българска социалистическа партия сподели още, че би трябвало всички корупционни кавги да бъдат разследвани и да се носи отговорност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР