Паднал на дъното на Средиземно море британски невидим изтребител F-35

...
Паднал на дъното на Средиземно море британски невидим изтребител F-35
Коментари Харесай

Натовски F-35 отиде на дъното на морето - ще го извади ли Ру...

Паднал на дъното на Средиземно море английски незабележим изтребител F-35 може да бъде изваден от съветските военни. Така те ще се доберат до скъпи софтуерни данни.

Такава нечиста сделка прави уеб сайтът life.ru. Инцидентът със самолета стана на 17 ноември 2021 след опит за политане от борда на самолетоносача „ Queen Elizabeth”.

Поради липса на задоволително двигателна сила, самолетът не съумя да доближи нужната скорост и водачът катапултира. Машината е потънала на огромна дълбочина в регион, където минават доста търговски кораби.

Кандидатът на техническите науки от Чалмерския университет Вадим Майер предлага съветските военни да създадат всичко допустимо и да извадят самолета.



Така, съгласно него, ще се редуцира времето за създаването на съветския изтребител 5-о потомство. F-35 бе разгласен от анализаторите за една от най-лошите военни разработки през последните десетилетия.

Въпреки това, той има доста съвременно електронно съоръжение и е направен от материал, който го прави незабележим за радарите.

Руското военно министерство въобще не разяснява случая с потъналия английски аероплан.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР