P.S. Ако спазвате дума по дума, стъпка по стъпка и

...
P.S. Ако спазвате дума по дума, стъпка по стъпка и
Коментари Харесай

Дърпана баница с вода

P.S. Ако спазвате буквално, малко по малко и вложите малко самообладание и обич, подсигурявам за чудно мека и доста вкусна баница. Опитайте, споделете и коментирайте!

Необходими Продукти

● брашно - 800 г
● сол - 1 с.л. равна
● вода - 400 мл топла
● сирене - 300 г за поръсване сред листите
● олио - 300 мл (мас, масло) за намазване на листите

Начин на подготвяне

Замесете меко тесто от продуктите за него изписани нагоре. Месите непрестанно към 10-15 минути до момента в който: като разрежете с нож тестото, вътре в него да са се образували мехурчета с въздух, това е сигналът, че тестото ви е готово, завийте с забрадка за 10 минути, с цел да се отпусне. От тестото разрежете и оформете кръгли 30 топчета, наредете ги върху набрашнен плот и още веднъж завийте с забрадка за 20 минути.

През това време натрошете сиренето, то може да бъде повече (по вкус) само че не и по-малко. Нагрейте олиото в необятен тиган за малко (да можете да потапяте пръста си) или съответната лой, която сте избрали, тя също може да бъде повече, само че не и по-малко.

Намажете тавата, в която ще печете баницата, с малко твърда лой (мас, масло). Потопете няколко топчета в тигана с мазнината (колкото събира). Овалвате топче в мазнината, с палец вършиме лека хлътналост (като лъжица) загребвате малко лой в нея, и стартирате с пръстите на двете ръце да разтегляте в кръг топчето, до момента в който получите лист с размера на тавата (много тъничък, съвсем прозрачен), положете листа в тавата.

По този метод процедирате с всички топчета, като ги поставяте един върху различен получените листа а сред тях поръсвате по малко лой и сирене тъй че да ви стигнат продуктите за баницата. Върху последния лист поръсвате единствено от мазнината.

Оформете баницата за печене като, с пръсти разтягате краищата на баницата с цел да се разшири диаметъра и. Подвийте краищата и изпод под нея, леко с върха на пръстите натиснете на няколко места баницата, с цел да се получат леки вдлъбнатини и поръсете отмерено останалата ви лой. Поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна, като 20 минути след слагането и намалете градусите на 180.

Когато баницата ви добие стремежи от вас цвят от горната страна, поставете алуминиево фолио с цел да не прегаря повече. След към 45-50 минути печене, извадете баницата от фурната, напръскайте с пръсти с малко вода, с цел да стане по мека коричката и завийте с фолиото и кърпата дружно, с цел да се задуши и стане по-мека. След 10 минутен престой отвийте и разрежете баницата на мечтаните от вас части. Сервирайте!

P.S. Ако спазвате буквално, малко по малко и вложите малко самообладание и обич, подсигурявам за чудно мека и доста вкусна баница. Опитайте, споделете и коментирайте!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР