П алеонтолози от университета на Нова Зеландия заключиха, че вкаменелости,

...
П алеонтолози от университета на Нова Зеландия заключиха, че вкаменелости,
Коментари Харесай

Откриха вкаменелости на гигантски пингвини в Нова Зеландия

П алеонтолози от университета на Нова Зеландия заключиха, че вкаменелости, открити от възпитаници по време на обиколка по крайбрежие през 2006 година, принадлежат на незнаен до момента тип великански пингвини, които са живели в Нова Зеландия през олигоцена.

Въз основа на осъществените реконструкции, този пингвин е имал извънредно дълги крайници, заради което височината му е достигала 1,4 метра. Резултатите от проучването са оповестени в "Journal of Vertebrate Paleontology ".

Kids discover giant penguin’s fossil skeleton in New Zealand
— Live Science (@LiveScienceMag)
Учените са кръстили новия тип Kairuku waewaeroa, защото той е сходен на гигантските пингвини Kairuku, открити през 2012 година в региона Отаго на Южния остров, само че с доста по-дълги крайници.

Waewaeroa значи "дълги крайници " на маорски език.

Нова Зеландия е дом на най-пълния лист вкаменелости на пингвини,

чиято история датира от епохата на изгубване на динозаврите. Еволюцията на това семейство нелетящи морски птици е добре проучена, тъй че учените са били извънредно сюрпризирани да открият нов тип, който не е сходен на други по своята морфология.

"Този пингвин е сходен на гигантските пингвини Кайруку, само че има доста по-дълги крайници ", споделя в прессъобщение ръководителят на проучването д -р Даниел Томас, учител по зоология в Университетското учебно заведение по естествени и изчислителни науки.

"Тези дълги крайници са го създали доста по-висок от другите кайруку. Когато е ходел по сушата, неговият растеж е достигал 1,4 метра. Може би това също е повлияло на скоростта на плуването му или какъв брой надълбоко е можел да се гмурка. "

School kids in New Zealand find fossil of 4ft 7in ancient penguin (For global, visit at )
— WildTrails - Ultimate Wildlife Holiday Experiences (@_WildTrails)
Находката е направена през 2006 година по време на екскурзия на възпитаници от младежкия клуб натуралисти в Хамилтън в залива Кавхия в региона Уайкато в северозападната част на Северния остров. След това костите били дарени от клуба на музея Уайкато, където били изследвани от университета Маси и музея Брус в Кънектикът, Съединени американски щати.

Чрез 3D сканиране учените основали цифрово копие на вкаменелостта и я сравнили с цифрови версии на други изкопаеми кости на пингвини от целия свят. След това създателите съумели да заявят с цялостна убеденост, че имат работа с нов тип.

Изследователите пресмятат възрастта на находката в диапазона от 27,3 до 34,6 милиона години. По това време по-голямата част от крайбрежието на региона Уайкато е била под вода.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Комшу, по какъв начин е синът ти, още ли е в Германия? - Да, още е там! Завършва правния факултет! После ще местят скелето на медицинския... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗа първите шест години от активността му са планувани 6 милиарда евроГори местността Църнако и Бетоловото над комплекса " Пирин голф " Това ще се случва от петък, оповестиха от МЗОбразува се запушване от трамваи в посока към Съдебната палатаКристиян Николов ще бъде под домакински арестОт ноември нискотарифна компания започва полети от пловдивското летищеОтдавна забравени заболявания се завръщатПромоцията е годна от 15.09 до 31.10.2021 година за всички нови и преподписали клиенти на телекомаЕдна трета от дамите в Европейски Съюз са претърпели физическо и/или полово принуждение, напомнят от ЕП„ Против ” решението гласоподаваха съвсем всички наши евродепутатиНай-голямо повишаване е регистрирано в Кипър, Дания и НидерландияНай-важното за клиентите на 5G е покритието на мрежатаНаправен е филм за положението на оградата, който скоро ще бъде показанЕто докога ще можем да се преброим онлайнХристо Алексиев одобри уп
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР