Овации в Европа, отменени участия в САЩ: обвиненията в сексуален

...
Овации в Европа, отменени участия в САЩ: обвиненията в сексуален
Коментари Харесай

Аферата Пласидо Доминго – различен подход в Европа и САЩ към движението #MeToo

Овации в Европа, анулирани участия в Съединени американски щати: обвиняванията в полов тормоз против популярния испански тенор Пласидо Доминго за следващ път подчертаха разликите от двете страни на Атлантика, свързани с отношението към персони от света на културата, които са забъркани в кавги.

78-годишният Пласидо Доминго, който през днешния ден би трябвало да има присъединяване в Сегед, беше упрекнат от няколко дами в неуместни жестове и насилствени целувки, датиращи отпреди години. В неделя, при първото си излизане на сцена след публикуването на тези обвинявания, той беше приветстван на фестивала в Залцбург.

В Съединени американски щати стана тъкмо противоположното, филаделфийският оркестър и операта в Сан Франциско анулираха спектакли, откакто тези обвинявания станаха обществени.

В Европа фирмите избраха да изчакат, а някои даже му показват поддръжката си. И до момента в който няколко американски актьори обществено осъдиха хипотетичните действия, европейски артисти застанаха в негова отбрана.

Мецосопраното Мария Хосе Суарес, която на няколко пъти е имала присъединяване дружно с Пласидо Доминго, да вземем за пример, сподели, че виждала дами " да тичат след него ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР