Отвратителният случай с несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС

...
Отвратителният случай с несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС
Коментари Харесай

Ицо Хазарта : ето как умният легитимира простака

Отвратителният случай с несправедливото уволняване на доцент Осиковски от УНСС е прекрасен образец за това до каква степен може да стигне някой в желанието си да се покаже добър прислужник на властта. (Доц.Мартин Осиковски бе уволнен, тъй като стачкува против предизборна демонстрация на Бойко Борисов в УНСС.) Ние постоянно подлагаме на критика един или различен ръководещ за минусите му, само че рядко се вглеждаме в държанието на интелигентните и съумели хора, които го поддържат, това написа във фейсбук профила си Ицо Хазарта. 

" Да те изберат за президент на европейска страна и ти да си мълчиш, до момента в който началникът те пощипва по ухото.

Да си професор по медицина и да си мълчиш, до момента в който този до тебе бълва проливен дъжд от нелепости, обидни както за всеки доктор, по този начин и за който и да е естествен българин.

Да си образован човек и в персоналните си диалози да се подиграваш на някого за простотията му, а пред медиите да хвалиш неговата мъдрост.

Това безмълвие и поведение легитимира простака, то го прави вероятен – както във властта, по този начин и на всички места другаде. Простакът няма виновност за своята дивотия – не всеки е имал шанса да получи положително образование или хубаво обучение. Какво да кажем обаче за умния, дето чудесно вижда с кого си има работа и освен, че си мълчи, ами от време на време дори гледа и да го похвали? Не е ли той същинският провинен?

Несправедливото уволняване на доцент Осиковски от УНСС не е просто нечия срамна постъпка, то е срам за целия университет. То е гордостта на подмазвача, който бърза да оближе там, където даже не са го и помолили. "

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР