Отвод.Сега:10 съдии си дадоха отвод по делото срещу Александър Манолев10

...
Отвод.Сега:10 съдии си дадоха отвод по делото срещу Александър Манолев10
Коментари Харесай

Преглед на печата

Отвод.

" Сега ":

10 съдии си дадоха отказ по делото против Александър Манолев

10 съдии от Благоевград си направиха отказ по делото против някогашния зам.- министър на стопанската система Александър Манолев, който дружно със своята съучастничка Анна Димитрова бе упрекнат от прокуратурата в корист и подправяне на документи за приемане на европейски помощи, оповестява БНР.

Два месеца откакто окръжната прокуратура даде на съд някогашния зам.-министър поради първокласната къща за посетители край Сандански, която обаче в никакъв случай не е употребена като туристически обект, а като персонален парцел на фамилията му, делото не може да започва.

Причината е, че всички съдии, избирани автоматизирано и на инцидентен принцип, са си създали отказ с един и същи претекст - колегиални връзки със сестрата на обвинявания - Рая Манолева, която е арбитър в РС-Сандански, споделя още Националното радио.

Инцидент.

" 24 часа ":

Шефът на пожарната: Щеше да има стотици жертви, в случай че бе гръмнала кислородна бутилка в " Пирогов "

" Аз не бих коментирал случай, при който има формирано досъдебно произвеждане. Добрата вест е тази, че не се удостоверява за гърмеж на кислородна бутилка. Първото известие, което пристигна при нас беше за гръмнала кислородна бутилка ". Това сподели гл. комисар Николай Николов, представен от Фокус.

" Очаквахме десетки, да не кажа стотици жертви. Гръмнала е някаква запалима примес, дали в резултата на ненапълно горене не е ясно ", съобщи Николов.

Той добави, че специалистите ще кажат изрично. По думите му когато приключи аутопсията на телата ще могат да се дадат отговори на тези въпроси.

Здравеопазване.

" Дума ":

Здравеопазването все по-скъпо и без резултат

Разходите за опазване на здравето в България порастват праволинейно през последните 15 години, само че главната причина са парите, които хората заплащат от джоба си.

Страната ни е преди всичко в Европейски Съюз по дял на частните разноски за опазване на здравето - 47% от медицинските услуги се заплащат от пациентите, а това значи, че бедните хора не могат да си разрешат здравни грижи. При това 14% от популацията даже не е обхванато от системата на вноски за опазването на здравето, написа в публикувания от Европейската комисия отчет за положението на опазването на здравето в Европейски Съюз дружно с национални профили.

Въпреки забележителното възстановяване от 2000 година насам на прогнозната дълготрайност на живота, България записва най-ниския индикатор в Европейски Съюз, релативно слаба е първичната предварителна защита и пропагандата за здравословен метод на живот, което се отразява на високия дял на предотвратими смъртни случаи. Системата на опазване на здравето не съумява да лекува дейно и в точния момент пациентите и България е на четвърто място по смъртност от предотвратими положения и болести. България е единствената в Европейски Съюз след Латвия по брой на здравни грижи, които постоянно биват изключени от публичното опазване на здравето. Според отчета това са лечение на очни болести, физиотерапия, психологични положения и достъп до пробни или доста скъпи медикаменти.

Решение.

" Монитор ":

Решено: Местата за кратосрочно настаняване ще се записват

Местата за краткосрочно настаняване като стаи или жилища, които се оферират онлайн, ще бъдат задължени да се записват в националния указател за местата за настаняване. Това изменение в Закона за туризма одобриха от Комисията по бюджет и финанси по време на разглеждането за държавния бюджет за 2020 година

В началото на седмицата депутатите Менда Стоянова (ГЕРБ) и Валери Симеонов (Обединени патриоти) предложиха смяната като провокираха бурни реакции. В първичния си вид предлагането бе местата за краткосрочно настаняване да се категоризират. В момента стаи и къщи за посетители могат да се отдават чартърен и от лица, които не са търговци по смисъла на Търговския закон, в случай че местата за настаняване са част от населяваното от него жилище в жилищна постройка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР