Ответните мерки, предприети от Европейския съюз по отношение на някои

...
Ответните мерки, предприети от Европейския съюз по отношение на някои
Коментари Харесай

Влязоха в сила митата на ЕС за стоки от САЩ


Ответните ограничения, подхванати от Европейския съюз във връзка с някои американски артикули като дънки, бърбън и мотори, в отговор на наложените от Вашингтон мита върху стоманата и алуминия, влязоха в действие в петък, след среднощ (1 часа българско време), съобщи БНР.

Списъкът с продуктите, които към този момент са обект на спомагателни европейски мита, главно в размер на 25 %, бе оповестен през вчерашния ден в Официалния вестник на Европейския съюз и ще се ползва от през днешния ден.

" Едностранното и безпричинно решение на Съединени американски щати да наложат мита не ни оставя различен избор ", съобщи тази седмица европейският комисар по търговията Сесилия Малстрьом.

" Правилата на интернационалната търговия не може да бъдат нарушавани без реакция от наша страна ", сподели Малстрьом и посочи, че " в случай че Съединени американски щати отстранен митата ", европейските ограничения ще бъдат " също анулирани ", напомня Дарик радио.

" Избрахме артикули като (моторите) " Харли-Дейвидсън ", фъстъченото масло и бърбъна, тъй като има други възможности на (европейския) пазар. Не желаеме да навредим на потребителите ", изясни през вчерашния ден зам.-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен. " Освен това тези артикули имат мощно алегорично значение от политическа позиция ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР