Отварянето на ресторантите под режим не е добър подход. Решението

...
Отварянето на ресторантите под режим не е добър подход. Решението
Коментари Харесай

Защо ресторантьори не се радват, че отварят заведенията

Отварянето на заведенията за хранене " под режим " не е добър метод. Решението на здравните институции и властта като цяло е съпроводено със прекъсване на заплащанията към сектора. Но отварянето на заведенията не е 100%, а с условия – за отстояния сред посетителите, за работно време и така нататък Ако отварянето е на 50%, би трябвало и заплащанията да ги понижат на половина, не да ги спрат напълно.

Това съобщи в ефира на Радио София Златко Златанов - ръководител на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и зам.-председател на БХРА (Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация). Вчера членовете на БХРА са дискутирали най-болните проблеми онлайн с присъединяване на Министрите на туризма и на обществената политика.

Личното мнение на Златанов е, че решението " е безусловно неточно ". Той изясни, че разлика сред другите заведения за хранене няма, в това число и като условия за заразяване. Заведенията в хотелите са били отворени, тъй като е наложително там да има ресторант.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 1 март отпада възбраната за проведените пътувания и екс...

Разпространението на коронавирусае дифузно. Мерките единствено забавиха скоростта, с цел да не се претрупа здравната система. Хотелите бяха отворени, тъй като страната няма пари да заплаща помощи на голямото количество фрагменти в този бранш, акцентира Златанов.

По думите му подпомагането у нас не е било като на Запад. Все отново и 80/20 е работеща. Заведенията в сивия бранш бяха осъдени, не получиха нищо.

Дори и, в случай че имат огромни заеми, многоброен личен състав или експерти, на които не съумяват да заплащат.

В СПА дестинациите са удовлетворени към този момент, въпреки всичко е пандемия. В заведенията на морето не се радват, че ги отварят, тъй като те няма да имат клиенти до първия чартър. Те ще са в бедствено състояние, тъй като нито страната ще ги подкрепя, нито ще им дойдат туристи, добави Златко Златанов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР