Отварянето на пазара е ключово за развитието на китайската икономика.

...
Отварянето на пазара е ключово за развитието на китайската икономика.
Коментари Харесай

Ли Къцян: Ще намаляваме митата за внос в Китай

„ Отварянето на пазара е основно за развиването на китайската стопанска система. Ще бъдем отворени към непознатите вложители и непознатите артикули, които дават отговор на потребностите на китайските консуматори. Ще понижаваме митата за импорт. ” Това съобщи ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян по време на откриването на Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „ 16+1.

„ Ще насърчаваме по всевъзможен метод световната свободна търговия, с цел да има устойчива търговия и напредък, които ще оказват помощ за по-благодатно развиване на нашето съдействие “, увери китайският министър председател.

Той разгласи, че срещите на ръководителите на държавните управления са дали платформа за по-добри бизнес връзки сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

„ Вдъхновени сме от обстоятелството, че със съдействието в „ 16+1 “ сме постигнали голям триумф и прогрес в връзките си, даже на фона на световната икономическа и финансова рецесия и бавното възобновяване в световен стопански проект ”, сподели още Ли Къцян. Той заяви, че в първите 5 месеца на тази година търговията сред Китай и страните от Централна и Източна Европа се е нараснала с 24,5%. „ Това е доста вдъхновяващо развиване и демонстрира големия капацитет в нашите бизнес връзки “, означи още той.

Ли Къцян означи, че се следи значително нарастване на китайски туристи в страните от Централна и Източна Европа.

„ Вярвам, че съдействието ни ще бъде образец за мотивация за развиването в Европейски Съюз и подобряването и развиването на взаимоотношенията сред Китай и Европейски Съюз, което ще подкрепи за спомагателното развиване и в световен мащаб “, съобщи още китайският министър председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР