Отвъд океана отново рекорден брой новозаразени с коронавирус. Над 155

...
Отвъд океана отново рекорден брой новозаразени с коронавирус. Над 155
Коментари Харесай

В надпревара с COVID в САЩ: Безплатни тестове в мобилни пунктове и за домакинствата


Отвъд океана още веднъж рекорден брой новозаразени с ковид. Над 155 000 американци са приети в болница. 19 щата предизвестяват за съвсем запълнени интензивни отделения.

Най-много новозарени са регистрирани в Калифорния, Тексас и Флорида. Сред най-засегнатите са и южните щати, където Коронавирус отделенията са претъпкани, като университетската болница, пред която се намирам в Тенеси.

Снимка: btvnovinite.bg


Сред ограниченията на администрацията на президента Байдън за справяне със обстановката е всяко домакинство да получи по 8 безвъзмездни бързи теста месечно. Част от ограниченията са и безплатните проби в мобилните пунктове.

Деби Чу е измежду десетките, които чакат своя ред, с цел да бъдат тествани от автомобилa си на мобилен пункт, ситуиран в двора на черква в Ноксвил.

„ От 6-членното ми семейство, четирима към този момент са с ковид. Въпреки че всички сме изцяло имунизирани. И в действителност ние изкарахме Коронавирус през август. Надявам се в този момент да съм негативна “, споделя тя.

Снимка: btvnovinite.bg


Общо в пет сходни пункта като този в града тестват изцяло гратис всички искащи, както с бърз антигенен, по този начин и с PCR тест. Управителят на мобилните лаборатории Мохамед Бакри споделя, че безплатното тестване е обезпечено по стратегия на държавното управление.

„ В последните дни следим съществено растеж на хората, които идват да се тестват. Например – преди няколко седмици взимахме по към 120-150 проби дневно, в този момент те са се нараснали от 700 до 2000 “, споделя той.

Въпреки нараствания брой на инфектираните с „ Омикрон “, в републиканския щат маските не са наложителни. В мола всеки самичък взема решение дали да ги носи.

В последните дни Илинойс записва рекорден брой приети в болница с коранавирус. Д-р Стефан Чернодрински от Университетската щатска болница в Чикаго споделя, че 94% от леглата в Коронавирус отделението са запълнени.

„ В един миг нататък, изключително след празниците се получи по този начин, че болните бяха на всички места в коридора. + 01:50 Ситуацията в резюме не е добра. „ Омикрон “ настъпи доста бързо и измести делта разновидността “, споделя лекарят.

А в щата Ню Йорк, където на първо време заболеваемостта преди Коледа стартира да пораства, от през вчерашния ден регистрират двоен спад на новозаразените.

Срещу „ Омикрон “ здравните управляващи в Съединени американски щати излязоха с рекомендации към популацията да се носят високо защитни респираторни маски като КН95 и Н95. Плановете на президента Джо Байдън са да достави всеки един американец с сходна маска изцяло гратис напълно скоро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР