Отстраненият директор на държавната млекопреработвателна фирма Ел Би Булгарикум“ поиска

...
Отстраненият директор на държавната млекопреработвателна фирма Ел Би Булгарикум“ поиска
Коментари Харесай

Скандалът в „Ел Би Булгарикум“: Нов сблъсък между отстранения и настоящия директор


Отстраненият шеф на държавната млекопреработвателна компания „ Ел Би Булгарикум “ изиска право на отговор на казаното в предаването „ Лице в лице “ през вчерашния ден от служебния министър на стопанската система Никола Стоянов.

Стоянов разгласи, че през декември предходната година Маринов е сключил контракт с новорегистрирана компания медиатор, която доставя мляко от Унгария. Освен това в контракта е било планувано предплатено заплащане. Министърът разгласи също, че има сигнали, че качеството на това мляко е неприятно. Стоянов загатна и закупени нови коли и цистерни на повишени цени с решение още на първия Съвет на шефовете, отпред с Маринов, който изискал от него да спре инспекцията на ДКК по този проблем.

„ Всичко, което сподели господин Стоянов е откровена неистина “, съобщи през днешния ден отстраненият шеф на „ Ел Би Булгарикум “.

За контракта за доставка на мляко от Унгария Маринов изясни, че когато е постъпил на работа в държавната компания тя е изкупувала млякото на цена към 1,55 лева, в която към 15-20 стотинки е за превоз.

„ Забележете, превозът от Добрич до Видин е 4300 лева Реших и потърсихме предложения от други компании. Получихме по-ниски цени, като една от офертите беше от компания, която внася мляко от Унгария. Тази компания има единствено три доставки в „ Ел Би Булгарикум “.

На въпроса от кой момент съществува тази компания той отговори, че не е знаел авансово и чак в този момент схваща, че е основана малко преди той да встъпи в служба (1 декември 2022 г.). Стигнали са до компанията посредством чиновници, които изпратили запитвания до разнообразни компании. Качеството била тествано посредством лаборатория на държавната компания.

„ Аз отхвърлих оферта на министъра, за която той ми показа в една от срещите ни в министерството, че ще получа. Като се върнах в кабинета си, на имейла си фактически имах оферта – от българска компания, която внася мляко от Унгария “, разгласи Маринов. Той посочи, че въпросната компания е внасяла мляко от същата плантация, от която тази, с която са сключили контракта. Нейната оферта обаче не отговаряла на стандартите за качество на „ Ел Би Булгарикум “ и цената била висока – сред 1,32 и 1,52 лева за литър.

„ Това, което направих аз – започнахме да изкупуваме мляко най-вече от района на Видин, от български производители, на цени от 1,15 до 1,35 лева “, посочи отстранения шеф.

По телефона в диалога се включи новият шеф на в „ Ел Би Булгарикум “ Владимир Русев, с цел да опровергае изказванието за цената на млякото по контракт с компаниите, които Маринов е избрал. Той разгласи, че цената по документи е 1,55 лева за една от фирмите и 1,53 лева на литър за друга компания, която е била новорегистрирана.

„ Договорите са написани по този начин, само че доставките са на други цени, отговори Николай Маринов.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР