Отслабването в повечето случаи е трудна задача. Зависи от количеството

...
Отслабването в повечето случаи е трудна задача. Зависи от количеството
Коментари Харесай

Здравето на стомаха ви може да попречи да отслабнете

Отслабването в множеството случаи е сложна задача. Зависи от количеството храна, която поемаме, нейната пълноценност, дали можем да поддържаме постоянен банкет на храна, без интервали на вълчо изгладяване и преяждане, дали спортуваме и какъв брой постоянно. Към факторите се прибавят възраст, съответствие мускулна маса - телесни мазнини, метаболизъм, съществуване на болести, задоволителен сън…
Прочетете още
Без да мислим описът става дълъг, а в този момент можем и да прибавим, че от чревната ни микрофлора също зависят опитите ни да отслабнем и даже единствено този фактор може да се окаже саботиращия всичките ни старания да се вталим.
Още преди години откриватели от известната американска Майо клиник откриват, че хората или отслабват елементарно или не съумяват. Оказало се, че съществуването на избрани бактерии в червата е от голяма важност за сполучливото намаляване. При тези, които търпели неуспех, се открила по-бърза обмяна на въглехидратите.

След разбора на генетични данни и данни за състава на чревното съдържимо откриватели откриват 31 особености в чревния микробиом във връзка с отслабването. Различията били свързани със способността на чревните бактерии да вземат участие в разграждането на въглехидратите и протеините, да реагират на стрес и да се развъждат. 

Едната специфичност удостоверява към този момент открития факт, че при по-бързо асимилиране на въглехидратите от червата, се срещат усложнения за съкращаване на тежестта. При режим на намаляване тези бактерии показвали любопитната дарба да трансформират ензимната си интензивност от което и зависят резултатите от режима.

Чревният микробиом се оказва, че играя значима роля на филтър сред употребяваната от нас храна и кръвния поток. Когато чревните бактерии забавят растежа си и стартират да разграждат фибрите до богати на сила захари, последните стартират да навлизат в кръвния поток преди да бъде удължен процесът им на разграждане до органични киселини и по този начин процесът на намаляване просто се блокира. 

Учените нямат подозрения, че чревните бактерии имат значение при предпочитание за съкращаване на тежестта, само че, за жалост, още са надалеч от това да дефинират кои бактерии са забъркани в процеса и надлежно, да предложат пробиотик, който да ни оказва помощ да отслабнем. За задачата са нужни още много проучвания. 

Дотогава не трябва да забравяме, че натрупването на килограми се дължи главно на редовно препитание и обездвижване. За мнозина е ясно, че напълняването се получава елементарно и бързо, за разлика от освобождението от непотребните мазнини по тялото. 

Има няколко истини, които в множеството случаи работят. И те са да не се пропуща закуската - въпреки всичко по-гарантирано е, че поетите калории от това хранене ще бъдат изгорени, в сравнение с, когато то се отсрочи за по-късно през деня; постоянното хранене приучава организма, че храна ще му бъде обезпечена и е ненужно да изпада в режим на струпване на запаси; потреблението на зеленчуци и плодове вместо на тестени и други храни защищава от струпване на килограми; когато изразходваме силата от храната, не разрешаваме образуването на депа по тялото; пиенето на задоволително вода ни защищава от неверното пояснение на жаждата с глад; съдържащата фибри храна изпълва стомаха и основава условия за по-дългото поддържане на ситост; калорийното наличие на продуктите е от голяма важност - да вземем за пример, с цел да изгорим един шоколад би трябвало да тичаме най-малко един час, до момента в който за изгарянето на една ябълка е належащо към един километър вървене пешком.

От изгода могат да бъдат и следните препоръки: да се поставя храна в по-малки съдове, човек се е нахранил, когато възприятие, че има още мъничко свободно място; не дръжте храна до себе си непрекъснато - постоянно примамва човек да посегне да вземе още веднъж ядка, солета или пържено картофче; хранете се разнообразно - няма по какъв начин да се чувствате сити, в случай че се държите единствено на салата. Добре е и да се лишите от навика в къщи да държите опаковки бисквити, сладки, безалкохолни и други артикули, богати на “кухи калории ”. И за последно: алкохолът е калоричен - от него се пълнее, не противоположното.

Източник: Puls.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР