Оцетът е богат на биоактивни вещества, като например оцетната киселина,

...
Оцетът е богат на биоактивни вещества, като например оцетната киселина,
Коментари Харесай

10 причини защо оцетът е един от най-ефективните природни лекове

Оцетът е богат на биоактивни субстанции, като да вземем за пример оцетната киселина, ето за какво той има мощни антиоксидантни, антимикробни и други потребни свойства. В допълнение, той е антидиабетично и противораково средство, тъй че оказва помощ да се управлява равнището на кръвната захар и е съвършен за възстановяване на здравето на сърцето, мозъка, както и за загуба на тегло.

10 аргументи, които вършат оцета най-хубавото естествено лекарство:

1. Антимикробни свойства
Значителна част от преимуществата при почистването се дължат на тези свойства. Когато накисвате в него храна, органичните киселини минават в клетъчните мембрани и убиват бактериите.

2. Антиоксидантен резултат
Антиоксидантите са молекули, които могат да инхибират окисляването на други молекули. Те са значими за здравето, защото управляват скоростта на стареене, породена от свободните радикали, които са виновни за оксидативния стрес.

3. Антидиабетичен резултат
Смята се, че оцетът работи чудесно за понижаване на глюкозата и има удобен резултат върху равнищата на кръвната захар, тъй като съдържа оцетна киселина. Има доктрина, че той може да деактивира някои ензими в храносмилателния тракт, които разграждат въглехидратите в захар, посредством закъснение на преобразуването на комплицирани въглехидрати в захар от храната в кръвния поток.

4. Рак
Поради наличието на антиоксиданти, оцетът е ефикасен при битката с рака. Съществува японски оцет, наименуван “куру ”, който понижава риска от рак, тъй като инхибира растежа на разнообразни ракови кафези, в това число следните типове рак: рак на дебелото черво, белия дроб, гърдата, пикочния мехур, простатата и левкемия.

5. Отслабване
Също по този начин е извънредно ефикасен за загуба на тегло, защото усилва ситостта и понижава общото количество на употребяваната храна, което основава резултат за битка със затлъстяването.

6. Здраво сърце
Полифенолите като хлорогеновата киселина, участват във високи равнища в ябълковия оцет, те са способни да инхибират окисляването на LDL и затова да подобрят здравето и да предотвратят сърдечно-съдови болести и от своя страна спомагат за понижаване на кръвното налягане.

7. Киселинен рефлукс
Обикновено, киселинният рефлукс се образува, когато има малко количество киселина в стомаха и в тези случаи оцетът е доста ефикасен за лекуване на киселини. Просто вземете една супена лъжица ябълков оцет и я разтворете в една огромна чаша вода.

8. Травми
Аминокиселините, съдържащи се в оцета имат антибактериални свойства, които оказват помощ за лекуване на изгаряния, а оцетната киселина, от своя страна, понижава възпалението.

9. Грижа за здравето
Консумацията на оцет може да усъвършенства когнитивната функционалност при хората и разнообразни проучвания са потвърдили, че бактериите в оцетната киселина генерират съответните прародители на изграждащите блокове на мозъчната тъкан, наречени “сфинголипиди. ”

10. Увеличава усвояването на питателните субстанции
Тъй като, той е с високо наличие на оцетна киселина, има същия резултат както и други киселини, тъй като усилва усвояването на значими минерали от веществата, които навлизат в организма. Следователно, потреблението на мек и тонизиращ оцет, авансово разводнен с вода, може да усъвършенства способността на организма за асимилиране на главните минерали, които са блокирани в храната.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР