Оценката дотук бих казал, че е добра според възможностите ни.

...
Оценката дотук бих казал, че е добра според възможностите ни.
Коментари Харесай

Христо Маринов: На олимпийски игри се броят медали, а не квоти

" Оценката дотук бих споделил, че е добра съгласно опциите ни. Искаше ни се още една-две квоти да имаме. За страдание, нямаме, само че в последна сметка на Олимпиадата не се броят квоти, а се броят медали ", обяви  пред медиите президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов след края на последната олимпийска подготовка в София, на която родните борци завоюваха две квоти и по този метод ще имаме общо седем състезатели в Токио това лято.

България ще бъде показана от Айк Мнацаканян (категория до 77 килограма) и Кирил Милов (97) при класиците, Георги Вангелов (57) при свободняците и Мими Христова (68), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62) при дамите. 

" По-важното е да се вземат медали. Изказвам благодарности към треньорите и състезателите за свършената работи дотук. Да се надяваме, че подготовката ни ще протече безпрепятствено, без травми и да дадат всичко от себе си да осъществят опциите си на най-много, като се увенчаят с медали на Олимпиадата. Олимпиадата е като две надпревари, първо да се класираш, след това да се реализираш с орден. Аз съм малко срещу този принцип, че е значимо присъединяване, за мен не е значимо присъединяване, значими са медалите ", разяснява Маринов.

Треньорът на женския народен тим по битка Петър Касабов изрази страдание, че Мария Оряшкова не съумя да стигне до квота в София. " Винаги желая повече, постоянно желая още, само че по този начин се случи, Мария Оряшкова не съумя да извоюва нейната си квота, само че пък не би трябвало да забравяме, че тя се бори със 70-80 % раздрана предна кръстна връзка. Тя даде всичко от себе си, каквото можахме и ние треньорите и докторите помогнахме. Съжалявам, че тя не съумя да си извърши олимпийската фантазия, само че пък не всичко е спорт в живота. Мими съумя, извоюва си го по най-безапелационния метод, постоянна душевен и физически, съумя да зарадва всички нас. Пожелавам триумф на нея и останалите три, които имат квоти ", сподели той.

 Армен Назарян и Айк Мнацаканян.

Треньорът на класиците Армен Назарян разкри повода в категория до 60 кг да заложи на ветерана Иво Ангелов , вместо на своя наследник Едмонд Назарян, който предходната година стана европейски първенец на едвам 18-годишна възраст. " Искам да благопожелавам квотите на нашите борци. Годината беше доста тежка, пандемия, малко тренировки. Трябваше най-малко още една квота, която аз чаках на 60 кг, която Иво Ангелов пропусна. Много ме боли, само че ще поговорим след това. Едмонд Назарян имаше травма в прешлена, доста тежка травма, един месец не тренира. Пръстите му трепереха, ръката му отслабна, на последната подготовка към този момент нямаше време да влиза във форма. Мисля, че той е още млад, ще има време да се стабилизира ръката, физически и всичко, да печели европейски и международни медали. В тази категория имаме Иво Ангелов и Едмонд Назарян, просто поради тази травма той нямаше по какъв начин да се възвърне и да се бори. Нямаше смисъл да се излагаме, да излиза да се бори с една ръка, няма по какъв начин да стане ", изясни двукратният олимпийски първенец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР