Отрязаха Атанас Атанасов от мечтите му за вътрешното министерство, Кирил

...
Отрязаха Атанас Атанасов от мечтите му за вътрешното министерство, Кирил
Коментари Харесай

Вижте кабинета на ПП-ДБ, има няколко изненади

Отрязаха Атанас Атанасов от фантазиите му за вътрешното министерство, Кирил Петков също е отвън състава 

Проектът за кабинет на ПП-ДБ бе оповестен преди минути от. Прави усещане, че водачът на ДСБ Атанас Атанасов, който доста искаше да стане вътрешен министър е изнемощял от листата в окончателния вид. Кирил Петков - също.

Ето и цялостния лист на министрите в проектоправителството на ПП-ДБ:

Министър-председател - Николай Денков.  Той към този момент един път бе претендент за министър председател от Политическа партия в предходното национално заседание. Бил е длъжностен и постоянен министър на образованието.

Министър на финансите - Асен Василев,  който е съпредседател на Политическа партия и заемаше поста в първото служебно държавно управление на Стефан Янев и постоянното на Кирил Петков.

Министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов.

Министър на правораздаването - Милен Матеев,  бивш народен представител от Политическа партия и ръководител на комисията по правни въпроси на Народното събрание в предишиния мандат.

Министър на енергетиката - Радослав Рибарски,  който е народен представител от Политическа партия.

Министър на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков,  бивш зам.-министър във ведомството и народен представител от Политическа партия.

Министър на външните работи - Ирена Димитрова,  бивш зам.-министър.

Министър на нововъведенията - Даниел Лорер,  който заемаше поста и в държавното управление на Кирил Петков. Лорер е апетитен за третия " мощен " в " Продължаваме промяната " след Кирил Петков и Асен Василев.

Министър на опазването на здравето - доктор Христо Хинков,  дългогодишен шеф на Националния център по публично здръве и разбори.

Министър на превоза - Георги Гвоздейков , някогашен народен представител от Политическа партия и шеф на сдружението за въздушни коли за спешна помощ " Хели Мед Сървиз ", което бе закрито.

Министър на образованието и науката - проф. Генка Петрова,  бивш зам.-министър.

Министър на защитата - Тодор Тагарев,  който заемаше поста в едно от служебните държавни управления, назначени от президента Росен Плевнелиев и трябваше да стане министър в държавното управление на Кирил Петков, откакто бе махнат Стефан Янев.

Министър на труда и обществената политика - Иван Кръстев,  бивш заместител.

Министерство на стопанската система - Юлиан Войнов,  финансист и стопански анализатор, учител в Стопанската академия в Свищов.

Министър на електронното ръководство - Александър Йоловски,  бивш зам.-министър.

Министър на земеделието - Христо Даскалов,  бивш началник на Българската организация по сигурност на храните.

Министър на околната среда и водите - Юлиан Попов,  който към този момент един път бе длъжностен министър в това ведомство.

Министър на туризма - Гергана Кабаиванова

Министър на културата - Яна Генова

Министър на спорта - Димитър Илиев,  автомобилен играч, който в кабинета на Кирил Петков бе комплициран отпред на организацията за сигурност на пътищата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР