Отрицателни са токсикологичните тестове на 13-годишното момче, което отне живота

...
Отрицателни са токсикологичните тестове на 13-годишното момче, което отне живота
Коментари Харесай

Отрицателни са токсикологичните тестове на стрелеца от Белград

Отрицателни са токсикологичните проби на 13-годишното момче, което лиши живота на осем деца и охранител в своето учебно заведение в сръбската столица Белград, заяви юристът на фамилията. Загиналите възпитаници са родени сред 2009 и 2011 година.

Състоянието на две от ранените деца е сериозно. Стабилизирани са други четири деца и потърпевш преподавател. Сръбският патриарх Порфирий прикани през днешния ден за възпоменателна молитва за жертвите. Страната остава в потрес, и търси отговори, управляващите оповестиха серия от ограничения за отбягване на бъдещи сходни нещастия.

Ден преди началото на тридневен печал сръбското общество се пита по какъв начин се е стигнало до невиждано за страната всеобщо ликвидиране в учебно заведение.

" Това е извънредно! Децата ми вървят тук на детска градина, тази година потеглят на учебно заведение. Нямам думи ", споделя Милан Куновач.

Снимки: БГНЕС



" Плаках през вчерашния ден през целия ден. Синът ми ходеше тук на учебно заведение, искахме да запишем и внука ми, само че той попадна в друго учебно заведение ", споделя пенсионерката Милена Милошевич.

Вътрешното министерство подреди притежателите на оръжие да го съхраняват незаредено и под ключ. Полицията ще прави инспекции по домовете и при нарушавания ще следват конфискация и санкция. 13-годишният причинител е употребявал два револвера, законно притежавани от татко му. Родителят ще се изправи пред съда в петък по обвинявания в застрашаване на публичната сигурност. Задържана е и майката.

Президентът Вучич разгласи мораториум върху издаването на нови разрешителни за оръжие като се изключи ловно, обзор на съществуващите разрешителни, засилено наблюдаване над стрелбищата. Държавният глава предложи понижаване на възрасттта за носене на наказателна отговорност от 14 на 12 години и не изключи причинителят да е бил наясно със настоящето законово състояние. Не подмина и ролята на медиите.



" Затягане ограниченията за неспазване на предписанията от страна на снабдители на медийни услуги, в това число интернет, телевизия, обществени мрежи и други електронни платформи. Става дума за възбраната на наличие, което подтиква към принуждение, незаконно и нелегално държание, излъчването на брутални подиуми, които може да увредят психическото или моралното развиване на подрастващите ", съобщи Александър Вучич.

Извършителят остава в психиатрична клиника. Десетки сръбски учители се събраха пред Министерството на просветата в Белград.

" Искаме някой да понесе отговорност за случилото се. Независимо дали ще е психолог, възпитател, шеф. За мен всички са отговорни. Необходими са незабавни ограничения ", разяснява Милорад Антич - синдикалист.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР