Отпразнуваха 100 години педагогическо образованиеТържествен академичен съвет и откриване на

...
Отпразнуваха 100 години педагогическо образованиеТържествен академичен съвет и откриване на
Коментари Харесай

Машина на времето за преподаватели от няколко поколения в Бургас

Отпразнуваха 100 години педагогическо обучение

Тържествен научен съвет и разкриване на нов музей белязаха 100 години от педагогическото обучение в Бургас. Преподавателите от катедра „ Педагогика и методика на образованието “ към Бургаския държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ събраха някогашни шефове и техни сътрудници, някои от които, на повече от 80 години, с млади педагози.

Ръководителят на катедра „ Педагогика и методика на образованието “ проф. Румяна Папанчева приветства на сцената изявени персони, дали своя принос към педагогическата просвета. Те получиха приветствени адреси, почетни плакети и по една статуетка във формата на сова – знак на науката и мъдростта.

В новия музей „ История на педагогическото обучение през XX в. “, гостите попаднаха в " машина на времето ". На входа му, ги посрещна остаряла черна дъска и дървен чин от предишния век, а в другия край, студенти им подаваха очила за виртуална и добавена действителност и им посочваха съвременни движещи се мини роботи. Младите разпалено обясняваха по какъв начин децата ги програмират и учат с тях. Възрастните пък разказваха какво е било едно време.

Лентата за формалното разкриване на музея „ История на педагогическото обучение в Бургас през XX в. “ прерязаха: заместник-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева, ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – проф. дмн Христо Бозов, деканът на Факултет по публични науки Тинка Иванова и ръководителят на катедра „ Педагогика и методика на образованието “ – проф. Румяна Папанчева.

Музеят е отворен целогодишно за жителите и гостите на Бургас и съдържа предмети, употребявани в учебните заведения през предишния век, табла със остарели фотоси, документи и значими исторически данни. Разположен е в пинакотеката на Факултет по публични науки, където могат да се видят скъпи картини и фрески от известни български художници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР