Отпадни води се изливат в морето до малък неохраняем плаж

...
Отпадни води се изливат в морето до малък неохраняем плаж
Коментари Харесай

Отпадни води се изливат в морето на Бургас

Отпадни води се изливат в морето до дребен неохраняем плаж край бургаския квартал "Крайморие ", надалеч от стопанисваните плажни линии.

До края на седмицата се чака да излязат резултатите от пробите на водата, взети от Регионалната здравна инспекции, съобщи БНР.

Няма заплаха за туристите, настояват оттова.

В квартала има канализация, само че тя се нуждае от реорганизация, сподели Мария Генчева – основен специалист в Община Бургас.

Преди някъде към една година получихме сигнал, че има такова изтичане на тази тръба от отпадни води. От "Басейнова дирекция " и от РОСВ идваха и вършиха проучвания. Подадохме и сигнала към ВиК Бургас. Те са си изготвили план капиталов. Стигнало е на стадий координиране, сподели тя.

Обемът на канално-помпената станция в квартал "Крайморие " е дребен и това е повода част от отпадните води да се изливат в морето, съобщи представителят на сдружението за водоснабдяване и канализация Димитър Гюров: "Знаем за обстановката и взаимно с Община Бургас вършим един проект, с който следващата година казусът да бъде решен. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР