НЗОК, съвместно с екипите на Информационно обслужване“, стартира нов процес

...
НЗОК, съвместно с екипите на Информационно обслужване“, стартира нов процес
Коментари Харесай

НЗОК създава интерактивна карта за достъпа до здравни грижи по области

НЗОК, взаимно с екипите на „ Информационно обслужване “, започва нов развой за показване на информация, обвързвана с активността ѝ - „ Интерактивна карта на България с данни за контрактувани и осъществени действия по области “.

От сдружението прецизират, че те имат отношение само към компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК

Картата, която беше осъществена в извънредно къси периоди, ще бъде налична посредством уеб-портала на институцията и ще обезпечи по-лесен достъп до най-интересните за потребителите тематики по нов интерактивен метод.

Интерактивната карта ще бъде последователно надграждана, като първоначално ще започва с броя контракти на НЗОК с реализатори и брой кревати по области, за които е подписан контракт с изпълнителите на здравна помощ, оповестиха от пресцентъра на Касата.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Към сегашния миг се прави обобщаване и разбор на най-често задаваните въпроси към НЗОК, в това число и по Закона за достъп до социална информация. Информацията ще бъде готова, обработена и оповестена в новата карта.

Проблемът е, че лекари нямат директен достъп до тази информация при изписването на е-рецепта

Публикуваните данни ще бъдат в помощ на всички заинтригувани страни по отношение на най-често разискваните тематики и се чака да облекчат достъпа до информация от публично значение, която е в компетенцията на НЗОК.

Интерактивно предоставената информация ще може да се достъпва и във формат, допускащ машинна обработка, което ще отговори на потребностите на заинтригуваните от последващото ѝ култивиране и потребление.

От БЛС желаеха неотложно връщане на смесения модел на издаване на предписания

Предстои всички оповестени данни да бъдат налични и на британската версия на уеб страницата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР