Отпадането на държавните субсидии ще върне България назад като направи

...
Отпадането на държавните субсидии ще върне България назад като направи
Коментари Харесай

Политолог: Партиите ще станат изцяло зависими от частни дарения

Отпадането на държавните дотации ще върне България обратно като направи партиите напълно подвластни от частни дарения, протичащи се в монополизирана и олигополна среда. Това показа в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ политологът от Центъра за демократични тактики Даниел Смилов.

„ Ще има дълготрайни последствия, в случай че в петък дефинитивно бъде гласувано отпадането на държавната дотация и връщането на корпоративното финансиране. Така ще се върнем в едни времена, в които имаше доста кавги във финансирането на българските партии и партиите публично бяха подвластни от корпоративни стопански ползи. Този модел с по този начин нареченото „ отворено финансиране “ е вероятен, само че в огромни плуралистични стопански системи като Съединени американски щати, където конкуренцията предотвратява изпадането на политическите субекти според от избрани стопански ползи “, изясни той.

Даниел Смилов сподели още, че България не е нито подобен голям пазар, както Америка, нито е плуралистична среда. Според него у нас здравословно би било понижение на дотацията от 11 лева на 9 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР