Отново зрителски сигнал за проблемен подлез на столичния бул. „България“

...
Отново зрителски сигнал за проблемен подлез на столичния бул. „България“
Коментари Харесай

Защо не работи асансьора в подлеза на бул. "България" в София

Отново зрителски сигнал за проблематичен подлез на столичния бул. „ България “ и ул. „ Тодор Каблешков “. Причината са неработещи и разрушени асансьори.



Част от сигналите са от майки с колички, които не могат да слязат в подлеза. Хората с увреждания също са възпрепятствани от естественото напредване до подлеза. На изпратените фотоси се виждат разрушените стени към издрасканите асансьори и боклукът в тях.

Надин, която е майка, сподели какъв брой усили й коства да премине през подлеза с количката на детето си. Тя съобщи, че асансьорите не работят най-малко от месец.

Асансьорите са спрени единствено в северната част, в най-ниската точка заради техническа причина. Установихме след видеозаснемане, че има нарушавания на канализацията, която е връзката към помпената станция. Затова в този момент са спрени, с цел да може да се възвърне канализацията, да се обезпечи отводняването, с цел да няма проблеми при работата на асансьорната уредба, изясни инж. Васил Начевски шеф Дирекция „ Строителство “.

Ремонтът към този момент е почнал. Подменени са елементи в помпената станция, предоставено е към този момент и възобновяване на канализацията.

Пропаднал таван, разрушени железни решетки и счупено осветяване - това е единствено една част от вредите, които са нанесени в столичния подлез на бул. „ България “ и ул. „ Тодор Каблешков “. Липсва и предпазна лента, която да защищава пешеходците.

Ами, по какъв начин да не ме тормози, виждате ли в какво положение, това ще падне на някой на главата и ще стане някакъв сакатлък, съобщи Димитър Аладжов.

Оправят го и незабавно по-късно още веднъж е в същото положение. Нямаше и шест месеца, беше прекрасен подлеза, оцветен, за жалост е по този начин, добави Веселина Манчева.

Други пък споделиха, че не се тормозят за сигурността си. BTV получават от регион " Триадица " документално мнение за положението на столичния подлез.

„ В съответния случай с решетъчните тавани става дума за вандалска демонстрация. При другия тип окачен таван от плоскости казусът идва главно от течове откъм трамвайното трасе. При финансиране от Столична община регион " Триадица " е подготвен незабавно за ремонта на развалените в резултат на вандалски прояви елементи. Останалата част влиза към плановите поправки през годината. Ремонтът на развалените от вандалите елементи ще коства към 10 000 лв. “, обявиха от регион „ Триадица “.

На няколко места в подлеза след вандалски прояви се е получило това нещо, обезпечени са към този момент средства на районната администрация, която поддържа подлеза. Съвсем скоро ще бъде отстранено, добави инж. Начевски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР