Отново възникна напрежение между летуващите на плаж Корал и община

...
Отново възникна напрежение между летуващите на плаж Корал и община
Коментари Харесай

Боклуци до плажа: Кой трябва да плаща за отпадъците от свободните зони?

Отново породи напрежение сред летуващите на плаж " Корал " и община Царево. Спорът този път е кой би трябвало да заплаща за боклука, събиран през летния сезон там, оповестява NOVA.

От години плажът е без концесионер и разноските за транспортиране на отпадъците са за сметка на локалните данъкоплатци.

Ангелкова глоби извършители на „ Корал “

В региона на къмпинг " Корал " има сложени към 15 контейнера за боклук. Те се почистват през ден, а в дейния сезон даже и всеки ден. Въпреки това обаче огромна част от туристите избират да хвърлят отпадъците си в гората. В края на сезона там има десетки чували, цялостни с боклуци, десетки бутилки, буркани, даже и изоставени дюшеци.

Според свободно къмпингуващите обаче целият този отпадък е от директно преминаващи туристи, идващи единствено на плажа " Корал ".

Община Царево: Отрежете тока и водата на караваните!

Изхвърлянето на боклука в контейнера обаче не взема решение казуса, твърди кметът на Царево. Защото отпадъците трябвало след това да се извозват и вакуумират.

" Тези хора просто са се настанили или върху линията, или върху парцели. И тематиката такса боклук за тях не е забавна ", акцентира той.

По данни на общината от цялата територия се събират към 100 тона боклуци на сезон. За почистването на " Корал " отивали сред 30 и 40 хиляди лв..

Проверявали „ Корал “ за опиати

А от съдружие " Да запазим Корал " към този момент повече от месец събират пари от къмпингуващите - кой колкото можел да отдели. Сумата ще бъде импортирана в общината през септември.

Опасенията са, че през дъждовния сезон водата ще разнесе огромна част от боклуците в намиращото се единствено на няколко метра море. Така почистването на плажната линия ще коства двойно и даже тройно на общината. По тематиката Безхаберие на плажа: изостави ли наемател линията, която стопанисва? Прекратяват концесията на плажа в Лозенец
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР