Отново тревога, свързана с разпространението на коронавируса. Европейски страни съобщават

...
Отново тревога, свързана с разпространението на коронавируса. Европейски страни съобщават
Коментари Харесай

Тревога: Ръст на заразените с COVID-19 в Европа

Отново паника, обвързвана с разпространяването на ковид. Европейски страни оповестяват за растеж на новозаразените.

Англия, Португалия, Германия, Австрия, Франция, Словения и прилежаща Гърция, оповестяват за наклонност за повече инфектирани с ковид.

Като евентуални аргументи се показват отпадането на доста ограничения и лесното разпространяването на разновидността ВА.5 на разновидността " Омикрон ".

Хората, инфектирани с най-ранната версия на разновидността Омикрон на новия ковид, разпознат за първи път в Южна Африка през ноември предходната година, може да са уязвими към наново заразяване с по-късните му версии, даже в случай че са имунизирани, заяви Ройтерс.

Ваксинирани пациенти, заразили се все пак с Омикрон BA.1, са развили антитела, които могат да обезвреждат този вирус плюс истинския вирус SARS-CoV-2, само че подлиниите на Омикрон, които циркулират в този момент, имат разновидности, позволяващи им да избягнат отбраната, пишат откриватели от Китай в сп. " Нейчър ".

Омикрон BA.2.12.1, който понастоящем предизвиква множеството случаи в Съединени американски щати, и Омикрон BA.5 и BA.4, виновни за повече от 21 % от новите случаи в Съединени американски щати, съдържат разновидности, които не участват във версиите BA.1 и BA.2 на Омикрон.

Тези по-нови подлинии " заобикалят обезвреждащите антитела, провокирани от SARS-CoV-2 и имунизация ", пишат създателите на проучването. Учените са открили това с лабораторни опити.

Моноклоналните антитела бебтеловимаб на " Илай Лили " и цилгавимаб, съставка на евушелд на " АстраЗенека ", към момента могат да дейно да обезвреждат BA.2.12.1 и BA.4/BA.5, демонстрират също по този начин опитите. Но бустерите на ваксини, основани на вируса BA.1, като тези в развой на създаване от " Пфайзер/Бионтех " и " Модерна ", " може да не реализиран широкоспектърна отбрана против новите разновидности на Омикрон ", предизвестяват създателите.

Според предходни проучвания, които към момента не са рецензирани, неимунизираните хора, инфектирани с Омикрон ", е малко евентуално да да развият имунен отговор, който да ги защищити от други разновидности на ковид.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР