Отново рекордно нисък дял на потреблението на контрабандни цигари към

...
Отново рекордно нисък дял на потреблението на контрабандни цигари към
Коментари Харесай

Нов спад на незаконните цигари осигурил 8% повече приходи от акцизи

Отново рекордно невисок дял на потреблението на контрабандни цигари към края на септември, регистрира самодейността за битка с противозаконната търговия с тютюневи произведения в сряда. Според данните за третото тримесечие на 2019 година на база проучването на празните опаковки от цигари, делът на противозаконните цигари е 3.3 на 100, което е с 0.1 % спад по отношение на края на юни.

Това надлежно е осигурило с близо 8 % повече доходи от акцизи от тютюн и тютюневи произведения в държавния бюджет за обсъждания интервал по отношение на година по-рано. За интервала януари-ноември 2019 година те се равняват на 2.5 милиарда лева, или с над 150 млн. лева повече, което е 7.7 на 100.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който участва на представянето на данните, изрази вяра, че и данните от последното тримесечие на 2019 година да продължат позитивната наклонността. По думите му, изследването дава доста добра ориентировка за ориентиране на силите и средствата за противопоставяне на казуса тъкмо там, където е неговият произход.

" Ясно очертавани са проблематичните зони. С помощта на анализите имаме дейно противопоставяне на тази противозаконна активност. Трябва да бъдем доста виновни към постигнатите резултати ", добави Маринов.

Според шефа на Агенция " Митници " Георги Костов моделът за взаимоотношение с тютюневата промишленост е използван и към други браншове и в това се крие предизвикването към митниците и другите институции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР