Отново млад и талантлив българин ни накара да се чувстваме

...
Отново млад и талантлив българин ни накара да се чувстваме
Коментари Харесай

Гордост за България! Наш млад математик взе акъла на американците! Ето за какъв го обявиха

Отново млад и надарен българин ни накара да се усещаме горди с достиженията му. Иван Ценов от Царево получи извънредно високо самопризнание в Съединени американски щати, където продължава образованието си. Младежът е бил разгласен за най-хубавия математик на влиятелния Бостънски университет в Съединени американски щати, оповестява „ Петел “. Иван Ценов е приключил Природо-математическата гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ в Бургас. Учил е и в Музикалното учебно заведение „ Проф. Панчо Владигеров “, където се научава да свири на пиано и китара. В Бостънския университет, където е признат с цялостна стипендия, учи специалността „ Физика и математика “. Той незабавно привлякъл вниманието на университетския състав, като си сложил доста сложна задача – за 4 години да придобие две бакалавърски степени – по математика и квантова физика, както и магистратура по математика.

Постиженията му в региона на математиката, донесли му купата за №1, са довели до вписването на името му в специфичната почетна листа на образователното заведение за реализирани огромни университетски триумфи.

Мечтата на Иван е в бъдеще да се занимава с научно-изследователска активност. Той си дава сметка, че това ще се случи мъчно у нас, само че е твърдо решен да съчетава работата си зад граница с планове, свързани с България.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР