Отново масово събиране на пластмасови капачки във Варна. С парите

...
Отново масово събиране на пластмасови капачки във Варна. С парите
Коментари Харесай

15 тона капачки събраха в първите часове на кампанията „Аз вярвам и помагам“ във Варна

Отново всеобщо събиране на пластмасови капачки във Варна. С парите след тяхното преработване ще бъде купена инсталация за лечебните заведения в града, в които се лекуват деца.

От сутринта в центъра на града прииждат хора с чували с капачки, като към обяд към този момент са събрани 15 тона.

Организаторите на акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ се надяват количеството да доближи 20 тона.

Кампанията се организира за шеста поредна година. Сред многото, на които е помогнала, е и Цветомира Христова.

Дъщеря ѝ – Никол, се ражда с тегло 1 кг и 200 гр. Лекарите в интензивното поделение на АГ болничното заведение във Варна се борят два месеца за живота на момиченцето.

„ Благодарение на докторите, с помощта на апаратурата, която имат тук, в този момент е жива и здрава и е при мен “, споделя майката.

В АГ болничното заведение се грижат годишно за над 400 недоносени бебета от цяла Североизточна България. Това е едно от лечебните заведения, което през последните 6 години получава най-често здравна инсталация от акцията за събиране на капачки.

„ Реанимационна маса за родилните зали, натоварен кувьоз за новородени с доста ниско тегло и друга инсталация, която също доста ни оказва помощ. Апаратура, която несъмнено има значение за избавяне на деца “, изяснява доктор Снежина Цветкова, която е завеждащ поделение „ Неонатология “.

До този миг са събрани общо над 143 тона капачки. Със средствата от тях са купени 22 броя друга здравна инсталация за лечебните заведения във Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР